OPWIJK - Ben Hermans overleden… Dag Robin Hood, dag Rode Kruisvoorzitter, dag Amarastivoorzitter

OPWIJK - Ben Hermans overleden… Dag Robin Hood, dag Rode Kruisvoorzitter, dag Amarastivoorzitter

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

BEN HERMANS (84) is op donderdag 13 juli 2017 overleden. Hij was gehuwd met Yvonne Van Mol en de verrijzenisliturgie vindt plaats op donderdag 20 juli 2017 om 10 uur in de Sint-Pauluskerk Opwijk.


Ben Hermans hield vele jaren met zijn echtgenote de dancing “Robin Hood” open in de Gasthuisstraat en dit tot 1990.

 

Ben was van beroep paswerker ondermeer bij Sabca en de Brusselse Trammaatschappij. Hij heeft vooral een zeer verdienstelijk muzikaal en sociaal bewogen leven achter de rug.


Hij was heel belangrijk voor de muziek, deed mee aan zangwedstrijden, presenteerde heel wat muzikale hoogtepunten, speelde toneel, werkte mee aan radio Luxemburg met ondermeer Peter Koelewijn, organiseerde in de Marktstraat bij “Jef Poep” (de cinema en nu warenhuis Spar) caféchantants…


Toen in 1964 de cinema Flora in de Gasthuisstraat te Opwijk te koop stond aarzelden Ben en zijn vrouw Yvonne niet. De zaal werd aangekocht en omgetoverd tot een dansgelegenheid.


Talrijke orkesten en vedetten waren er present zoals Jimmy Frey, Kalinka, Joe Harris, Marva en nog zoveel anderen.


Ben stelde in zijn zaak de allereerste discobar uit de streek op en de achtste in ons land. In de dancing werden schilderijen aangebracht met de figuur Robin Hood.


Naast het exploiteren van een dancing verzorgde Ben en zijn vrouw een traiteurdienst en werd aan de dancing een restaurant uitgebaat.


Momenteel zijn Theaterhuis, A”Muse en Hoprank ondergebracht in de gebouwen. Tevoren was tijdelijk het postkantoor van Opwijk gevestigd wegens een nieuwbouw op de Singel.


Opvallend was nog de sociale inzet van Ben als voorzitter van de Rode Kruisafdeling Opwijk ), als één van de bezielers van de actie voor het Roemeense adoptiedorp Amarasti en van de Cardijnvrienden. Hij zette zich in voor de Opwijkse seniorenraad.

 

De jongste jaren sukkelde hij met zijn gezondheid.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2017
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Paul Onselaere | 19 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Paul Onselaere | 22 mei 2018
Paul Onselaere | 21 mei 2018
Paul Onselaere | 02 mei 2018
Paul Onselaere | 01 mei 2018
Paul Onselaere | 28 apr 2018
Paul Onselaere | 28 apr 2018

archief