OPWIJK - Loopomloop voor joggers en lopers

C21

OPWIJK - Loopomloop voor joggers en lopers

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

Opwijk heeft zijn bewegwijzerde loopomloop. Momenteel zijn in Vlaanderen 40.000 personen aangesloten bij een federatie, waarvan 32.000 bij de Vlaamse Atletiekliga. En dan zijn er nog talrijke lopers en joggers die nergens aangesloten zijn.

 

Het uitgangspunt voor een loopomloop is een oplossing te bieden voor de vele sportievelingen, die gaan lopen op het tijdstip dat hen past, ook ’s avonds.


Het project startte twee jaar geleden met de bedoeling bewegen en sport voor allen aan te sporen. De recreatieve piste werd aangelegd door de dienst-infrastructuur. Sport Vlaanderen zorgde voor de startzuil en de bewegwijzeringselementen. De gemeente trok 70.000 euro uit voor de extra verlichting.

 

De extra verlichting zorgt voor meer loopcomfort en meer veiligheid. De recreatieve loopomloop is opgedeeld in twee lussen: een lus rond het park Hof ten Hemelrijk van 1,1 kilometer en een grote lus van 4 kilometer via de Nanovestraat, Hulst, Guldenboomstraat, Diepenbroek en Konkelgoed. Om de 100 meter staat in het park een paal met aanduiding van de gelopen afstand. De lus buiten het park is voorzien van afstandspalen die 500 meter van elkaar staan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2017
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief