OPWIJKs oud-burgemeester Vic Everaet (83) overleden

C21

OPWIJKs oud-burgemeester Vic Everaet (83) overleden

Vic_everaet_en_compostela
Vic Everaet links en rechts een Compostellagenoot uit Nederland (Oudenbosch)

Vic EVERAET (83), oud-burgemeester van Opwijk is na een slepende ziekte overleden.


Hij was ondermeer Opwijks burgemeester (1995-2000), vele jaren schepen, actief binnen het Sint-Pauluscomité, Compostelafietser en -bezieler, (mede)schrijver van boeken ondermeer over Compostella en 110 jaar Sint-Pauluspaardenprocessie en dit samen met Johan Van Wiele en nog zoveel meer.


Vic was afkomstig van Gooik, waar zijn vader Cyriel ook burgemeester was en dit gedurende vele jaren. Zijn vader bracht de laatste jaren van zijn leven door in Opwijk en overleed er op bijna 99-jarige leeftijd.


Vic Everaet (geboren 28 februari 1934) was 55 jaar gehuwd met Anneke Lindemans, stammend uit de bekende familie Lindemans uit Opwijk en dochter van Louis Lindemans.


Hij had vier kinderen : Jan, Mieke, Karel en Kerlijne. Laatstgenoemde is verbonden aan de nieuwsdienst van VRT-Televisie, net als haar partner Koen Wauters. Dochter Mieke is een internationaal gekende keramiste en stelde ondermeer tentoon in München, Tokio, Faënza, Delft…


Tevens is hij oom van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker.

 

Vic studeerde voor maatschappelijk werker in Heverlee (Leuven) van 1963 tot 1966 en was zelfs medestudent van mijn broer Wim. Zelf studeerde ik eveneens enkele jaren later daar voor maatschappelijk werker.


Vic werd directeur op het ministerie van onderwijs en vele jaren voorzitter van Kind en Gezin. Van 1981 tot 1992 was hij bovendien adviseur van staatssecretaris Paul De Keersmaeker op diens kabinet.


In 1977 werd hij voor de toenmalige CVP, nu CD&V, gemeenteraadslid te Opwijk, nadien vele jaren schepen en van 1995 tot 2000 dus burgemeester. Hij was ereburgemeester.

 

De verrijzenisliturgie heeft plaats in de monumentele Sint-Pauluskerk van Opwijk aanstaande zaterdag 4 november om 10 uur.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2017
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief