OPWIJK - Op zoek naar een locatie voor een werkbank

OPWIJK - Op zoek naar een locatie voor een werkbank

Oude_jongensschool_nijverseel
De leegstaande jongensschool in Nijverseel (Opwijk) is volgens Opwijk ideaal
 

De groep Opwijk 2040 staat klaar met een uitleenbibliotheek voor werktuigen, maar een geschikte locatie vinden is niet zo evident. De Werkbank is een uitleendienst voor gereedschap dat meestal heel miniem gebruikt wordt.


De aankoop van dit gereedschap is duur en daarom een uitleendienst, die werkt zoals een bibliotheek. In ruil voor een jaarlijks lidmaatschap krijg je onbeperkte toegang tot een breed gamma kwaliteitsgereedschap om te klussen, herstellen of vernieuwen.


Na maanden voorbereiding staat De Werkbank klaar en uitgerust met handige toestellen zoals een slijpschijf, een klopboor, een vijsmachine en een bosmaaier.

 

Een idee en afspraken inzake de inrichting van het lokaal staan op poten en een aantal vrijwilligers staan klaar om zich te engageren., doch een lokaal van 400m2, waar ook elektriciteit voorhanden is ontbreekt.


De ruimte dient afgesloten en in of aan de rand van het centrum gelegen zijn. Een budget om lang te huren is er niet, want het is op volledige vrijwilligersbasis.

 

Men zag samen met andere verenigingen een mogelijkheid om een onderkomen te vinden in de nu leegstaande beschermde oude jongensschool aan de Steenweg naar Aalst in Nijverseel.

 

Het gemeentebestuur wil echter dit gebouw verkopen. Men vindt echter geen gehoor bij het bestuur. Voor het gemeentebestuur is het gebouw versleten en overbodig .


De groep Opwijk 2040 ziet het anders en denkt aan een ontmoetingsplek, een plaats met vergaderruimte voor verenigingen, een werktuigenbibliotheek, een repair-café, ruimte om samen te studeren, een testlaboratorium of plaats om archiefstukken op te slaan.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2017
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Paul Onselaere | 17 okt 2018
Sam Herremans | 15 okt 2018
Paul Onselaere | 14 okt 2018
Paul Onselaere | 12 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Paul Onselaere | 04 okt 2018
Paul Onselaere | 03 sep 2018

archief