OPWIJK - Voor 50 000 euro meer veiligheid aan schoolomgeving Luikertje

OPWIJK - Voor 50 000 euro meer veiligheid aan schoolomgeving Luikertje

Luikertje_nijverseel

De schoolomgeving van ’t Luikertje in Nijverseel is NIET veilig genoeg. Zo is het schoolgebouw en de koer onvoldoende zichtbaar binnen het straatbeeld, wordt er te snel gereden in de Nijverseelstraat, parkeren chauffeurs vaak op hinderlijke en gevaarlijke wijze op voet- en fietspad in de directe omgeving en zijn er onvoldoende fietsenstallingen.


De provincie geeft een subsidie van 50.000 euro voor werken, die de schoolomgeving en de schoolroutes veiliger moeten maken voor fietsers en wandelaars. Het aantrekkelijker maken van de schoolomgeving, maar tevens het veiliger maken zijn het hoofddoel.


Met de provinciale subsidie worden er een reeks van kleine maatregelen die de veiligheid moeten verbeteren, uitgevoerd.

 

Er wordt gewerkt aan een duidelijke schoolzone met het creëren van een poorteffect langs beide zijden van de school via groene stroken. Het poorteffect in de Nijverseelstraat zal nog meer worden geaccentueerd door het plaatsen van “uiltjes op verkeerseilandjes” voor de groene strook, waardoor de straat versmalt en de snelheid zal worden afgeremd.

 

De aanleg van een volwaardig en comfortabel voetpad zal ervoor zorgen dat wildparkeren wordt voorkomen en de looproutes vrij blijven.

 

De Luikerweg (langsheen het schoolgebouw) wordt een ‘schoolstraat’. Dat betekent dat het verkeer in de Luikerweg tijdens begin- en einduren van de school volledig zal worden verboden vanaf de Nijverseelstraat tot net voorbij de toegang van de school. De bewoners kunnen via de Dendermondsesteenweg hun woning bereiken of verlaten.


De Luikerweg en de Dageraadweg worden ingericht als fietsstraat. Er komt ook een extra verharde en overdekte fietsenstalling in de school.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2017
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Paul Onselaere | 17 okt 2018
Sam Herremans | 15 okt 2018
Paul Onselaere | 14 okt 2018
Paul Onselaere | 12 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Paul Onselaere | 04 okt 2018
Paul Onselaere | 03 sep 2018

archief