Ook OPWIJK doet mee aan de nacht van de duisternis

C21

Ook OPWIJK doet mee aan de nacht van de duisternis

Editiepajot_earth_hour_foto_re
Earth Hour. - Foto RE.

Op zaterdag 28 maart organiseert de gemeente Opwijk in samenwerking met Bond Beter Leefmilieu (BBL), de Vereniging voor Sterrenkunde (VVS) en Preventie Lichthinder vzw de veertiende editie van Nacht van de Duisternis. Op deze avond staat de problematiek van lichthinder centraal.

Voor deze Nacht van de Duisternis, die dit jaar doorgaat onder het motto ‘De gezelligste nacht van het jaar’, worden alle lokale verenigingen uitgenodigd om ook een avondlijke of nachtelijke activiteit te organiseren. Alles kan, als het maar gezellig is: een nachtpicknick, een nachtelijke duik, nachtconcerten, nachttheater, een natuurwandeling in het donker, nachtvertelsels, een sterrekijkevenement, een nachtdichter, nachtelijke rondvaart, kastelennacht… Ook middenstanders en bedrijven kunnen meedoen, bijvoorbeeld door tuinverlichting, reclameverlichting of klemtoonverlichting te doven. De horeca kan bijzonder gezellig uit de hoek komen door een knusse dineren-bij-kaarslicht-avond op poten te zetten.

Door de verlichting specifiek te doven tussen 20u30 en 21u30 kan je ook meedoen aan het internationale Earth Hour van WWF. Earth Hour is een internationale oproep aan steden, bedrijven en burgers om klimaatverandering tegen te gaan. Meer info over deze internationale actie: www.earthhour.be .

In Vlaanderen is het door de toenemende verlichting bijna nergens meer echt donker. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat een groot deel van de Vlamingen vindt dat het ‘s nachts weer echt donker moet kunnen worden. Mensen storen zich aan de lichtkoepels van steden, kassen en reclameverlichting. Ook dieren en planten hebben veel last van de lichthinder.

Door het doven van de verlichting kan weer meer worden genoten van de donkere nacht, en wordt de nacht weer echt gezellig!

Meer informatie ?

Bond Beter Leefmilieu vzw - tel. 02/282.17.20 - www.nachtvandeduisternis.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2009
Steven Walravens
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief