Fietsersbond OPWIJK applaudisseerde mee

Fietsersbond OPWIJK applaudisseerde mee

Whatsapp_image_2018-03-21_at_9
 
Whatsapp_image_2018-03-21_at_9
 
Whatsapp_image_2018-03-21_at_9
 
Whatsapp_image_2018-03-21_at_9
 

Wie gisteren ochtend naar het werk of naar school fietste, maakte veel kans om onderweg een daverend applaus te ontvangen. Op meer dan 150 plaatsen in heel België stonden leden van de Fietsersbond, GRACQ en bevriende organisaties klaar om fietsers te feliciteren. Ook Fietsersbond Opwijk, verkeersplatform Amigo en de Opwijkse scholen applaudisseerden mee en trakteerden fietsers aan het rondpunt aan de stationsstraat op een applaus. Dat het werkt, bewijzen de enthousiaste reacties van zowel fietsers als applausmakers. Met deze actie wil Fietsersbond Opwijk samen met de fietsersbeweging niet alleen automobilisten maar ook beleidsmakers tonen dat fietsen aanmoedigen loont. Investeer je in fietsen, dan groeit hun aantal automatisch. 

Waar het initiatief in 2014 nog startte met tien locaties, is de Nationale Applausdag voor fietsers (in oorsprong een idee van Fietsersbond Mechelen en Mechelen Klimaatstad) vandaag uitgegroeid tot een evenement op meer dan 150 plekken in heel België. Dit is een recordaantal! Naast lokale afdelingen van de Fietsersbond en GRACQ zetten ook heel wat enthousiaste scholen en andere organisaties applausacties op. 

Ook Fietsersbond Opwijk erkent het belang van zo’n positieve actie. Door fietsers aan te moedigen, beloon je niet alleen wie al fietst, maar trek je ook de aandacht van zij die het nog niet doen. Zo’n applausteam is ook zeer zichtbaar in het straatbeeld, wat maakt dat ze ook niet onopgemerkt blijft bij lokale beleidsmakers. We geven een hartverwarmend applaus voor mensen die dagelijks de fiets nemen voor woon-werkverkeer, naar school, naar de winkel, ... Om hen te bedanken en aan te moedigen: zij maken de keuze voor het slimste en gezondste vervoermiddel!

In Opwijk stond het applausteam paraat aan het rondpunt aan de stationsstraat en de meeste Scholen. Het applausteam zag vele blije en verraste gezichten en telde meer den 200 fietsers op het rondpunt. De actie is zeer goed verlopen en de sfeer in het applausteam zat zeer goed. Al was het team ook getuige van een bijna-ongeval waarbij een fietser bijna van het fietspad werd gemaaid door een auto. Aandacht voor fietsers blijft nodig. 

Naast de actie in Opwijk namen dit jaar meer dan 150 applausteams deel.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Paul Onselaere | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Paul Onselaere | 06 sep 2020

archief