OPWIJK - De Koninklijke vriendenkring Oudstrijders van Droeshout herdenken hun HELDEN uit de grote oorlog

C21

OPWIJK - De Koninklijke vriendenkring Oudstrijders van Droeshout herdenken hun HELDEN uit de grote oorlog

Img_8182

1918, exact honderd jaar later. Maar vergeten is WOI nog steeds niet. Dat bewijzen de  Koninklijke vriendenkring Oudstrijders van Droeshout maar al te goed. Zij nemen je met plezier mee op geschiedenisreis.  

 

“Met tal van levensechte animaties, unieke beelden, voertuigen en een gezellig  gelegenheidscafé anno 1918, willen we de bezoekers meenemen in de tijd van toen. Zowel de soldaten op het front als bij de burgers thuis” verteld Leo Heyvaert, voorzitter van de Koninklijke vriendenkring Oudstrijders. 

 

De Oudstrijders van Droeshout zijn echter niet aan hun proefstuk toe. Vier jaar geleden organiseerden ze reeds al een herdenkingsbeurs die zeer positief werd onthaald. Toch zien ze het dit jaar nog groter.  

Reeds enkele maanden is een enthousiaste groep vrijwilligers bezig met de voorbereidingen. De spanning is stillaan aan stijgen maar ze zijn blij dat het eindelijk bijna zo ver is. Popelend om de eindresultaten te tonen aan het grote publiek. 

 

De Helden van Droeshout “De Bevrijding” gaat door van 11 tot 17 november 2018 in en rond de parochiezaal van Droeshout. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 14u00 tot 19u30.

Het Bevrijdingscafé gaat eveneens open van 14u00 en sluit wanneer de laatste soldaat het front verlaat. Elke avond zal er in het Bevrijdingscafé een warme maaltijd aangeboden worden. Dit met dagelijkse kost van toen. Inschrijven voor de maaltijden kan je via www.debevrijdingdroeshout.be

 

Klaar voor een rondje geschiedenis? We verwelkomen jullie maar al te graag te Droeshout! 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 aug 2022

archief