Toekomstige Lebbeekse burgemeester met roots in OPWIJK

C21

Toekomstige Lebbeekse burgemeester met roots in OPWIJK

Jan-vanderstraeten-lebbeke

Een verrassing van formaat in de naburige gemeente van Opwijk Lebbeke, want de Open VLD met op kop burgemeester Francois Saeys belandt er in de oppositie (dit na ruim 40 jaar in een meerderheid zetelend – sinds de fusie in 1977).


Er is een coalitie op stapel gezet met NVA, CD&V, SP.a-Groen.


Wat het burgemeesterschap betreft: het wordt drie jaar een NVA-burgemeester Raf De Wolf en drie jaar een CD&V-burgemeester.


Die CD&V-burgemeester wordt Jan Vanderstraeten en deze heeft op diverse vlakken bindingen met Opwijk.


Jan zijn vader Hans is van Opwijk afkomstig (Steenweg op Merchtem). Diens vader was Jan Vanderstraeten (bij velen in Opwijk gekend als Jeanske, die vrachtwagenbestuurder was bij chocolaterie Callebaut Wieze) – hij overleed enkele jaren geleden.


De moeder van Hans, Martha Van Driessche (83) en dus grootmoeder van Jan (die dezelfde voornaam heeft als zijn grootvader) woont nog steeds langsheen de Steenweg op Merchtem.


Zowel vader Hans als moeder Brigitte zijn beiden van Opwijk afkomstig en wonen langsheen de Opstalstraat Lebbeke (Heizijde).


Jan is 27 jaar en heeft twee zussen, studeerde rechten aan de universiteit te Gent en was er ook Preses van de faculteit. Hij was als leider van KSA flambouw ook lid van de Lebbeekse jeugdraad.

 

Hij deed het middelbaar onderwijs in VKO Opwijk.


Zijn vriendin is Charlotte Jaques uit Opwijk (Heirbaan).


Jan werkt op het kabinet van minister Kris Peeters en is er defensiespecialist. Hij begint drie jaar als schepen en daarna wordt hij burgemeester.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2018
Paul Onselaereu
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief