OPWIJK - Woensdag 15 mei lezing: ‘Globalisering en identiteit’

C21

OPWIJK - Woensdag 15 mei lezing: ‘Globalisering en identiteit’

Image001

Wij kennen de woorden allemaal zoals klimaatverandering, milieuvervuiling, gedwongen migratie en armoede, maar wat houden deze in en wat zijn de oplossingen? Het is inderdaad heel complex. Tijdens een lezing wil Opwijkenaar, Gaston Meskens, de complexiteit vatten door te vertrekken van de begrippen 'globalisering' en 'identiteit'.

 

Gaston Meskens is afkomstig van Droeshout. Hij is de oudste zoon van Hector Meskens en Francine Heyvaert en de broer van Raf, Martine en Annelies. Gaston werd geboren in Damascus (Syrië) omdat vader Hector er destijds werkte als ingenieur voor Bell telefoon.

 

Na zijn middelbare studies aan het VKO te Opwijk studeerde hij Burgerlijk Ingenieur Natuurkunde en Master Nucleair Ingenieur aan de Universiteit Gent.

 

Hij is kernfysicus, filosoof, kunstenaar en werkt momenteel als onderzoeker voor het 'Centrum voor Ethiek en Waardeonderzoek' van de Universiteit Gent rond ethiek en globalisering en het ‘Studiecentrum voor Kernenergie’ te Mol. Sinds 1997 neemt Gaston als waarnemer deel aan de VN-conferenties over klimaat en duurzame ontwikkeling.

 

De voordracht op initiatief van CD&V Opwijk vindt plaats in het Bakhuis GC Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat, Opwijk en dit woensdag 15 mei om 20u. De toegang is gratis.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2019
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief