OPWIJK - Oud-gemeentehuis Mazenzele verkocht… en niet aan Dries

C21

OPWIJK - Oud-gemeentehuis Mazenzele verkocht… en niet aan Dries

Image001

Het vroegere gemeentehuis van Mazenzele is na jarenlange leegstand nu toch verkocht geraakt. Zaakvoerder Johan Van der Stappen van het bedrijf Cooltech had 370.000 euro hiervoor veil. Vlaams Belangparlementslid Dries Van Langenhove deed eveneens een bod maar viste achter het net.

 

Het leegstaande gebouw bevindt zich langs de Steenweg (N47). Met de opbrengst van de verkoop zou de gemeente een groot stuk van de factuur voor de bouw van een nieuwe feestzaal financieren. Die feestzaal staat er intussen al, maar op de verkoop van het gemeentehuis was het  dus langer wachten.

 

Het bedrag van 370.000 euro ligt heel wat lager dan het oorspronkelijk gevraagde 500.00 euro.

 

De nieuwe eigenaar gaat het gebouw inrichten als bedrijfsruimte. Cooltech is gespecialiseerd in het plaatsen van warmtepompen en airconditioning.

 

Een deel van het gelijkvloers zal als toonzaal gebruikt worden, de rest als opslagruimte. Op de bovenverdieping wordt een appartement ingericht.”

 

Het voormalige gemeentehuis stond ooit op de lijst van waardevolle monumenten van de provincie. Het werd uiteindelijk van die lijst geschrapt omdat er renovatiewerken werden uitgevoerd die niet in overeenstemming waren met de officiële voorschriften.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jul 2019
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief