Een kilometer lang grondig onderhoud aan rijweg en dubbelrichtingsfietspad in OPWIJK

C21

Een kilometer lang grondig onderhoud aan rijweg en dubbelrichtingsfietspad in OPWIJK

Afa37812-ec9a-453e-be79-e61723bef2b3
 

 Een kilometer lang grondig onderhoud aan rijweg en dubbelrichtingsfietspad in Opwijk

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert binnenkort onderhoudswerken uit aan de rijweg en het dubbelrichtingsfietspad van de steenweg op Dendermonde (N47). Over een afstand van 1 km lang, vanaf de grens met Lebbeke tot 150m voor het kruispunt met de Steenweg op Aalst, worden asfaltstroken in slechte staat op de rijweg hersteld met betonplaten. Boordstenen en greppel worden ook opgebroken en opnieuw geplaatst. Tijdens de werken aan de boordstenen wordt tegelijk de oude toplaag asfalt van het dubbelrichtingsfietspad verwijderd en een nieuwe toplaag aangebracht.

Fietsers kunnen tijdens de eerste drie weken van de werken (fase 1) het dubbelrichtingsfietspad nog gebruiken. Nadien wordt voor fietsers een lokale omleiding via de Leirekensroute aangeduid (fase 2). Tijdens de asfalteringswerken in september is de hinder voor omwonenden het meest voelbaar. In die laatste derde fase van de werken geldt voor alle weggebruikers een omleiding langs de steenweg van Aalst. Volgens de huidige planning is het werk eind september afgerond.

Werken in drie fasen met tijdelijke werflichten of versmalde rijstroken

mdat de N47 een belangrijke verbindingsweg is tussen Asse en Dendermonde wordt er in drie fasen gewerkt. Op die manier wil Wegen en Verkeer de hinder voor weggebruikers en omwonenden beperken. Afhankelijk van de werffase wordt er beurtelings verkeer met tijdelijke werflichten ingevoerd of worden rijstroken versmald en de snelheid aangepast.

Fietsers kunnen tijdens de eerste drie weken in de eerste fase van de werken het dubbelrichtingsfietspad nog gebruiken. In deze tweede fase worden fietsers op de helft van de rijweg via bakens door de werfzone begeleid. Doorgaand verkeer op de steenweg op Dendermonde wordt om de beurt geregeld met tijdelijke verkeerslichten in de eerste drie weken en nadien via versmalde rijstroken.

Om de handelaars nog te kunnen bereiken, wordt in de derde en laatste fase tijdens de asfalteringswerken in september een lokale omleiding voor beide rijrichtingenaangeduid via de Steenweg op Aalst. Op dat moment wordt de werfzone volledig afgesloten voor verkeer en kunnen ook auto’s vanuit de aanliggende zijstraten de steenweg op Dendermonde niet oprijden. Er geldt altijd een snelheidsbeperking van 50 km/u. in de werfzone en parkeren tijdens de werken in/aan de werfzone is niet mogelijk. Asfalteringswerken zijn weersgevoelig, bij hevig regenweer kan de planning dan ook gewijzigd worden. Fase 1: aanpak vier zones slechte betonplaten vanaf 5 tot 25 augustus richting Asse/Brussel

Fase 2: aanpak dubbelrichtingsfietspad 26 augustus tot 15 september richting Dendermonde

Fase 3: asfalteringswerken 20 t.e.m. 22 september in beide richtingen - steenweg afgesloten!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief