Boterhammentaks nu ook in OPWIJK… in de scholen weliswaar

C21

Boterhammentaks nu ook in OPWIJK… in de scholen weliswaar

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

Er komt een andere organisatie van het middagtoezicht in de gemeentelijke kleuter- en basisschol en dit vanaf het volgende schooljaar.

 

De kosten voor het middagtoezicht in het basisonderwijs zijn tot nu toe volledig gedragen door de gemeente, ook voor de scholen van het katholiek- en gemeenschapsonderwijs. De kosten van het middagtoezicht voor de gemeentelijke scholen gebeurt via een ouderbijdrage en hierin komt een grondige wijziging. Meer bepaald wordt vanaf 1 september 2020 jaarlijks een extra kost van 50,4 euro per kind aangerekend.

 

Volgens CD&V Opwijk staat dit haaks op het charter ‘SOS Schulden Op School’ dat het gemeentebestuur samen met alle Opwijkse scholen nog geen jaar geleden ondertekende. Het doorrekenen van de factuur voor middagtoezicht past niet binnen dit charter. Met die boterhammentaks jaagt men ouders nog meer op kosten en het is voor veel gezinnen nu al zo moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen, aldus CD&V. Het brengt tevens een enorme administratieve last met zich mee (dagelijkse controle aanwezigheid).

 

De partij vraagt een andere oplossing ondermeer door een groot deel van de kost te dragen of vrijwillige (groot)ouders of personeel in te zetten.

 

Bovenop de boterhammentaks is er nog een besparingsmaatregel genomen: voortaan zullen de gemeentelijke scholen niet meer mogen uitgeven dan hun werkingsbudget toelaat, met uitzondering van de investeringen aan de gebouwen die door de gemeente gefinancierd worden. Welke gevolgen dit zal meebrengen voor werking, personeel… zijn nog niet te overzien.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2019
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief