Heldin… een nieuw OPWIJKs biertje

C21

Heldin… een nieuw OPWIJKs biertje

Image003

Margaux  Van Puyvelde (29) uit Opwijk (maar afkomstig van Tremelo) heeft een eigen biertje in het leven geroepen en wat een naam : HELDIN. Het is een blond bier, hergist op fles, gebaseerd op een Belgische abdijgist en twee fruitige Amerikaanse aromahoppen. Het heeft een delicate bitterheid en is zeer fris. Het heeft een alcoholpercentage van 6,8%.

 

Margaux is de echtgenote van Floris Van den Broeck, gemeenteraadslid voor N-VA- Opwijk. Ze werd geboren in de Verenigde Staten van Amerika, woonde in Tremelo en studeerde aan de KU Leuven bio-ingenieur met ondermeer het vak ‘bierbrouwen’ had. Al drie jaar doet zij aan thuisbrouwen in Opwijk.

 

Heldin, voluit ‘Heldin – Flanders IPA’, is het eerste bier dat ze in Denderbelle op grotere schaal liet brouwen. Een eerste brouwsel zorgde voor zo’n 650 liter Heldin. Nu worden verkooppunten gezocht. Er zijn er reeds in een aantal cafés in Opwijk en daarbuiten.

 

Dit Opwijks bier is exclusief te proeven op het Benefietconcert van de Jeugdharmonie en het Cantabile koor op zaterdag 30 november. Op de Opwijkse kerstmarkt van zaterdag 30 november en zondag 1 december kan men het eveneens degusteren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2019
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief