Wielerlegende Eddy Merckx is peter van het fietsknooppuntenetwerk BRABANTSE KOUTERS

C21

Wielerlegende Eddy Merckx is peter van het fietsknooppuntenetwerk BRABANTSE KOUTERS

Editiepajot_varia_fietsknooppunt_01_foto_roger_mortelmans
Eddy Merckx, gedeputeerde J.P. Olbrechts en burgemeester Marcel Belgrado, geven toelichting. - Foto Roger Mortelmans.
 
Editiepajot_varia_fietsknooppunt_02_foto_roger_mortelmans
Verkenning van een deel(tje) van de Brabantse Kouterroute. - Foto Roger Mortelmans.
 
Editiepajot_varia_fietsknooppunt_03_foto_roger_mortelmans
Verkenning van een deel(tje) van de Brabantse Kouterroute. - Foto Roger Mortelmans.
 
Editiepajot_varie_fietsknooppunt_04_foto_roger_mortelmans
Ook de Eddy Merckxroute bestaat. - Foto Roger Mortelmans.
 

Vandaag werd het spiksplinternieuwe fietsknooppuntennetwerk Brabantse Kouters voorgesteld en op zondag 10 mei wordt het ingereden. De provincie Vlaams-Brabant en de gemeenten Affligem, Asse, Grimbergen, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Kapelle-op-den-Bos, Vilvoorde, Wemmel en Zemst hebben de mooiste fietsroutes uitgestippeld en met elkaar verbonden tot een netwerk van 320 km en tevens bewegwijzerd volgens het handige knooppuntensysteem.

Nationale fietslegende Eddy Merckx , die zelf in de Brabantse Kouters woont is peter van dit fietsknooppuntennetwerk, waarover gedeputeerde Jean-Pol Olbechts, bezieler van dit project, uiterst fier is, want een naam als Eddy Merckx zorgt uiteraard voor de nodige uitstraling.

Eddy Merckx vindt het zeer positief dat er veel fietsroutes bijkomen, ook heel belangrijk voor de veiligheid van onze kinderen. De fiets er trouwens niet alleen om te koersen, maar speelt ook een belangrijke rol op ecologisch gebied, vindt de wielerkampioen.

Tijdens een grote fietshappening op 10 mei op het vliegveld van Grimbergen, zal het nieuwe netwerk ingereden worden in aanwezigheid van Eddy Merckx, die er tevens zal voor zorgen dat alle moeders, die present zijn, een attentie ontvangen.

Vanuit verschillende gemeenten vertrekken op 10 mei fietstochten naar Grimbergen. De festiviteiten starten om 14 uur, de officiële opening is voorzien om 16 uur.

De regio Brabantse Kouters ligt vlak bij Brussel en biedt een verrassend landschap en de sterke punten zijn de talrijke parken en tuinen, het kunsthistorisch erfgoed en de streekbieren. Dus ideaal om met de fiets te ontdekken.

Om het publiek te begeleiden bij de ontdekking van de streek, werkt Toerisme Vlaams-Brabant themaroutes in lusvorm uit. Twee themaroutes zijn reeds beschikbaar, de Brouwersroute en de Witte Kinderbosroute.

De Brouwersroute, die staat voor 100 km, maar ook kan ingekort worden tot 33 of 65 km zal als themalus op zondag 24 mei om 13 uur ingereden worden in het Leireken te Steenhuffel. Dit gaat gepaard met allerlei animatie en met opendeuractiviteiten in de betrokken brouwerijen (Palm, Mort Subite en Affligem).

De fietskaart Groene Gordel, Brabantse Kouters, 320 km fietsplezier, kan voor de prijs van 5 euro bekomen worden bij de diensten toerisme of in fietscafés.

Op zondag 10 mei is de fietskaart ook te koop op het vliegveld van Grimbergen tijdens de fietshappening uitzonderlijk voor slechts 3 euro.

www.groenegordel.be

www.toerismevlaamsbrabant.be

www.brabantsekouters.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2009
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief