REGIO - Goed nieuws van de vzw Zonnelied

C21

REGIO - Goed nieuws van de vzw Zonnelied

Aaa_naamloos_3
Zonnelied heeft zeer goed nieuws. Slechts 1 bewoner werd positief getest op covid19, nergens anders in onze werkingen worden zieke bewoners en personeelsleden gemeld.
Alle testresultaten van onze bewoners zijn gekend, op één bewoner na is iedereen negatief. Via onze huisartsen en arbeidsgeneesheer vernamen we dat buiten deze 1 bewoner geen enkele andere bewoner of personeelslid covid-positief is, ons plan van aanpak verloopt vlot. Alle families worden opgebeld met het goede nieuws.

Zware uitbraak onder controle
Een aantal weken geleden werd in één huis van onze werking een besmetting vast gesteld met meerdere zware zieken. Onmiddellijk werd het actieplan opgestart. We konden rekenen op de steun van onze artsen en andere experts. Dankzij deze steun werd de verdere verspreiding van het virus vermeden. Dit blijkt nu ook uit de testresultaten. Het betekent dat onze medewerkers zeer zorgzaam zijn omgegaan met de maatregelen. Samen met onze bewoners zijn zij de echte helden van vandaag.
We moeten nu waakzaam zijn én de aangenomen richtlijnen verder aanhouden

Afbouw maatregelen
Wat de afbouw van de maatregelen betreft, kunnen we jullie meedelen dat we werken aan een afbouwplan, verspreid in de tijd. We zijn blij dat we vanaf 18 mei: bezoek kunnen ontvangen. Ook onze mobiele & ambulante diensten worden op 18 mei opnieuw opgestart. Vanaf 1 juni willen we onze dagcentra openen. Momenteel worden hierover gesprekken gevoerd in onze verschillende vestigingen.

Dikke merci
Na het goede testresultaat binnen al onze afdelingen is dit een enorme opsteker voor ons personeel. Ik houd er dan ook aan elk personeelslid van onze organisatie te bedanken voor de volgehouden inspanningen en motivatie. Ons werk is mensenwerk. We trachten elke dag op zoek te gaan naar het evenwicht tussen het toepassen van de richtlijnen én het rekening houden met levenskwaliteit en de o zo noodzakelijke nabijheid.
"Ik dank ook de families en de sympathisanten van onze vzw om zich aan de afspraken te houden en ons zo massaal te steunen. De solidariteit is groot en dat maakt van onze organisatie een (h)echte familie", zei Katleen Evenepoel, algemeen directeur.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief