OPWIJK - Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk brengt cultuur via livestream naar woonzorgcentra De Oase en Heydeveld

C21

OPWIJK - Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk brengt cultuur via livestream naar woonzorgcentra De Oase en Heydeveld

Heydeveld
 
Willy_sommers1__002_
 

Op dinsdag 9 maart 2021 bracht Willy Sommers de wervelende show ‘Sommers of 69’ via livestream. 

26 cultuurhuizen sloegen de handen in elkaar met meer dan 80 woonzorgcentra en andere zorginstellingen verspreid over heel Vlaanderen. Dankzij de samenwerking van GC Hof ten Hemelrijk, dienst Welzijn en woonzorgcentra De Oase en Heydeveld genoten de bewoners volop mee van de voorstelling. 

 

Met dit initiatief wil het gemeenschapscentrum en dienst Welzijn de kans geven aan oudere, minder mobiele senioren om te genieten van een culturele voorstelling. Zij kunnen op deze manier een optreden bijwonen, zonder de verplaatsing naar het cultuurcentrum fysiek te moeten maken. Tegelijk krijgt het cultuurcentrum de kans om kennis te maken met een minder mobiel publiek in het woonzorgcentrum, dat het anders moeilijk kan bereiken. 

 

Samenwerking tussen cultuurcentra en woonzorgcentra 

Het Liers Cultuurcentrum organiseerde het optreden en van daaruit werd het live optreden in samenwerking met meerdere cultuurcentra gestreamd naar verschillende woonzorgcentra. GC Hof ten Hemelrijk en woonzorgcentra OPcura en Heydeveld verzorgden de cultuurbeleving van het publiek op afstand en gebruikten hun expertise om bij te dragen aan de totaalbeleving en de sfeercreatie. Zo werd onder andere een publieksopwarmer voorzien, waren er flyers en affiches en scheurde iemand ook de tickets bij het binnenkomen. Het cultuurcentrum ondersteunde het woonzorgcentrum in technische faciliteiten (zoals geluidsversterking, groot scherm, verduisterende gordijnen). 

 

Cultuurparticipatie bij minder mobiele senioren 

Heel wat bewoners van woonzorgcentra willen of kunnen hun veilige omgeving niet (meer) verlaten. Zij wensen hun comfort te behouden binnen de muren van het woonzorgcentrum. Dat betekent echter niet dat ze zich willen isoleren, integendeel. Ouderen blijven geïnteresseerd in wat er in de samenleving gebeurt, in culturele uitjes en willen zich betrokken voelen. Cultuurconnect, digitaal steunpunt voor de cultuur- en gemeenschapscentra, speelt als initiatiefnemer in op die behoefte met een livestreamaanbod voor Vlaamse en Brusselse cultuurhuizen naar woonzorgcentra en ziekenhuizen in Vlaanderen. 

 

“Livestreaming zorgt ervoor dat heel wat drempels om te genieten van cultuur bij onze bewoners verdwijnen. Ze genieten van de voorstelling en voelen zich verbonden met het live publiek en het live optreden.” (Geert Geeroms, Directeur Woonzorgcentrum De Oase) 

 

Willy Sommers ‘Sommers of 69’ 

De zomer van 69 kan niet lang genoeg duren voor Willy Sommers en de zijnen. De tour ‘Sommers of 69’ brengt je terug naar 1969 en the summer of love. Hij grijpt terug naar zijn vroegste inspiratiebronnen: de songs die hij dat jaar coverde met The Yeats. Denk aan ‘Sugar, Sugar’ van The Archies, ‘Those Were The Days’ van Mary Hopkin en ‘Sorry Suzanne’ van The Hollies. Willy vergeet natuurlijk evenmin zijn eigen halve eeuw greatest hits niet. 'Sommers of 69' is een muzikale throwback naar 1969 en de summer of love. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief