OPWIJK - Woonzorgcentrum De Oase laat zonnepanelen plaatsen

C21

OPWIJK - Woonzorgcentrum De Oase laat zonnepanelen plaatsen

Persbericht_zonnenpanelen_wzc_de_oase_22-03-21_foto_2
 
Persbericht_zonnenpanelen_wzc_de_oase_22-03-21_foto_1
 

Woonzorgcentrum De Oase maakt voortaan gebruik van zonnepanelen. De raad van bestuur van welzijnsvereniging OPcura besliste in 2020 om zonnepanelen te plaatsen op het dak van het woonzorgcentrum. Begin 2021 vonden de laatste afwerkingen plaats en werden de panelen in dienst genomen. 

 

Beperken CO²-uitstoot 

In totaal werden 362 fotovoltaïsche panelen geïnstalleerd met een totale oppervlakte van 597 m². Het totale kostenplaatje bedraagt € 146.119,90 (incl. BTW). De voorbereiding van dit dossier dateert reeds uit 2019 met de opmaak van een haalbaarheidsstudie door Fluvius. In 2020 werd vervolgens deze levering en plaatsing van zonnepanelen gegund op basis van het afsluiten van een raamovereenkomst met Fluvius. 

 

De jaarlijks verwachte energieopbrengst wordt geschat op 95.100 kWh, ongeveer 30% van het jaarlijkse verbruik van het woonzorgcentrum. De installatie zal zorgen voor een besparing van 19,3 ton CO² per jaar, ofwel het equivalent van drie voetbalvelden bos. Via een display in de inkomhal van het woonzorgcentrum kunnen bewoners, personeel en bezoekers nagaan hoeveel kWh de zonnepanelen hebben opgebracht en hoeveel kg CO² hierdoor vermeden werd. 

 

Meerjarenplan 

Het plaatsen van de zonnepanelen kadert in een van de actieplannen uit het meerjarenplan 2020-2025 van OPcura W.V., namelijk het uitbouwen van een duurzame en ecologische infrastructuur. Zo willen we door het beperken van elektriciteitsverbruik en warmteverliezen onze ecologische voetafdruk en CO²-uistoot verlagen. 

 

De plaatsing van zonnepanelen is slechts een van de maatregelen om het elektriciteitsverbruik te doen dalen. Op termijn heeft de welzijnsvereniging als doel om jaarlijks de CO²-uitstoot met 65,18 ton te laten dalen. Dit gaan we doen door middel van verschillende andere initiatieven, zoals het vervangen van de oude, energieverslindende lampen naar LED-verlichting en het plaatsen van nieuwe energiezuinige koelcellen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief