Fietsoversteek voor Leirekensroute in OPWIJK

C21

Fietsoversteek voor Leirekensroute in OPWIJK

Plan_leirekensroute
 

 Meer zichtbaarheid en veilig oversteken voor fietsers aan steenweg op Dendermonde Wegen en Verkeer werkt sinds 12 april 2021 aan de Steenweg op Dendermonde en legt een middeneiland aan ter hoogte van de oversteek van de populaire Leirekensroute. Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “We zetten komende jaren sterk in op het verhogen van het comfort en de veiligheid van fietsers, dit door forse investeringen in fietsinfrastructuur. Maar ook met kleinere ingrepen en ‘quick wins’ willen we zorgen meer verkeersveiligheid. Zo leggen we ter hoogte van de oversteek van de populaire Leirekensroute een middeneiland aan. Dit zorgt voor meer zichtbaarheid en veilig oversteken voor fietsers aan de steenweg in Dendermonde.”  
Actuele info van de werken online

 Fietsers zichtbaarder voor automobilisten De aanleg van het middeneiland zorgt ervoor dat fietsers vanuit de Leirekensroute in twee keer kunnen oversteken. Het tracé van de Leirekensroute wordt aan het kruispunt met de steenweg op Dendermonde ook licht aangepast. Daardoor kijken fietsers die de oversteek gebruiken aan elke kant automatisch in de juiste richting van de aanrijdende auto’s.  Een ander voordeel van het middeneiland is het remmend effect, waarbij bestuurders eerder vertragen bij het naderen van de fietsoversteek.  Fietsers krijgen tijdens de werken een omleiding via de Luikerweg, die parallel loopt met de Leirekensroute. De werken zelf duren een drietal weken en zorgen voor weinig hinder voor het autoverkeer op de steenweg. Vanaf begin mei kunnen fietsers een stuk veiliger de Dendermondsesteenweg kruisen.
Studie naar tunnel bezig  Een studiebureau bestudeert ondertussen ook in opdracht van Wegen en Verkeer hoe in de toekomst een tunnel kan aangelegd worden onder de Steenweg op Dendermonde. Wanneer er een tunnel zal gebouwd worden, is momenteel niet bekend.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief