HERNE/BEVER/PAJOTTENLAND – Er is een prachtige nieuwe Regiogids Groene Gordel uit

C21

HERNE/BEVER/PAJOTTENLAND – Er is een prachtige nieuwe Regiogids Groene Gordel uit

Regiogids_2021___5_
HERNE/BEVER/PAJOTTENLAND – Er is een prachtige nieuwe Regiogids Groene Gordel uit - © Deschuyffeleer
 
Regiogids_2021___2_
HERNE/BEVER/PAJOTTENLAND – Er is een prachtige nieuwe Regiogids Groene Gordel uit - © Deschuyffeleer
 
Regiogids_2021___3_
HERNE/BEVER/PAJOTTENLAND – Er is een prachtige nieuwe Regiogids Groene Gordel uit - © Deschuyffeleer
 
Regiogids_2021___4_
HERNE/BEVER/PAJOTTENLAND – Er is een prachtige nieuwe Regiogids Groene Gordel uit - Domein en kasteel Ter Rijst Heikruis - © Deschuyffeleer
 

Toerisme Vlaams-Brabant bracht zonet twee nieuwe regiogidsen uit: één voor het Hageland en een viertalige voor de Groene Gordel. Beide uitgaven bieden een geslaagde combinatie van topattracties met kleine verborgen parels aan voor toeristen en inwoners.

Toerisme is belangrijk  

Kris Poelaert, lid van de raad van bestuur Toerisme Vlaams-Brabant en burgemeester van Herne, licht toe: “De toeristische troeven in onze streek dienen meer dan ooit in de picture te worden gezet. Toerisme is een belangrijke economische motor voor onze lokale horeca.  Zo spendeert een fietser gemiddeld 13,48 euro/pp/trip en gaat meer dan 80 % van dit bedrag rechtstreeks naar de horeca, de sector die tijdens de voorbije coronaperiode het hardst is getroffen. De wandelaar dan weer  spendeert gemiddeld 5,03 euro. Toerisme staat overigens in voor 6,8% van de totale tewerkstelling. De voornaamste reden voor de toerist om naar Vlaams-Brabant af te zakken ligt vooral in het uitgebreid fiets- en wandelnetwerk”.

Bruikbaar voor meerdere doelgroepen   

Gunther Coppens, gedeputeerde voor Toerisme over de regiogids ‘Groene Gordel’: “We tonen met de regiogids toeristen, expats, Brusselaars en ook de eigen inwoners de weg in deze adembenemende regio. Het concept van die gids is zo opgevat dat hij bruikbaar is voor verschillende doelgroepen. Er is aandacht voor de topattracties, toeristische thematische lijnen en praktische tips per gemeente. De mooie foto’s dan weer wekken goesting op om de Groene Gordel te bezoeken. Dankzij QR-codes krijgt men ook meer informatie over de fiets- en wandelroutes”.

Toeristische troeven

De Groene Gordel omarmt wereldstad Brussel. Prachtige bossen, parken, tuinen, kasteeldomeinen, velden en charmante dorpjes nodigen uit tot rust in een jachtige internationale omgeving. Wandel- en fietsroutes leiden daarbij doorheen dit prachtig stukje Vlaanderen.

Vlaams-Brabant telt veel toeristische plekjes om te koesteren, gekende hotspots maar ook veel verborgen pareltjes. De Groene Gordel is als een ketting die de metropool Brussel siert en uit 44 gemeentes en 3 regio’s bestaat: de Brabantse Kouters, Pajottenland & Zennevalei en Dijleland. De Groene Gordel is rijk aan prachtige kasteeldomeinen en  -tuinen. Indrukwekkende abdijen, kerken en kastelen getuigen van een roemrijk verleden in dit gedeelte van Vlaanderen zoals de imposante waterburcht uit de 14de eeuw in Beersel of het schitterende, bemeubelde kasteel van Gaasbeek, de abdijkerk van Grimbergen, het lieflijke kerkje van Sint-Anna-Pede alsook zeker niet te vergeten in het Dijleland de Sint-Veronkapel in Leefdaal en de romaanse Sint-Pieterskerk in Bertem als architecturale pareltjes.

De toerist -of het nu een Belg is of een buitenlander- kan ook genieten van talrijke streekproducten. Gastronomie is eveneens een niet te onderschatten troef voor de toerist die alle aspecten van een regio wil ontdekken. ‘Incontournable’ is daarbij eveneens de biercultuur.

De trots van Brabant  

Ook de trots van Brabant mag zeker niet uit het oog verloren worden. Rond 1880 werd hier met de toen nog bestaande paardenrassen begonnen een krachtig trekpaard te fokken, dat mettertijd een internationale reputatie mocht genieten. De bakermat van die imposante Brabantse trekpaarden ligt in het Pajottenland. Vele werden dan ook ooit verscheept over de hele wereld.

Eén van de 50.000 exemplaren van de Nederlandstalige editie van deze 168 pagina’s tellende Regiogids Groene Gordel kan men GRATIS bekomen bij toeristische diensten, logies, attracties en fietscafés. De meertalige versies volgen in augustus.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief