OPWIJK - De Leertrommel wint Jeugdboekenquiz 2008

C21

OPWIJK - De Leertrommel wint Jeugdboekenquiz 2008

Jeugdboekenquiz_opwijk?1697199393

Op 29 februari had de jeugdboekenquiz plaats. Zeven quizploegen uit alle zesdes van de Opwijkse basisscholen namen deel aan de quiz. De zaal zat vol supporterende klasgenoten, juffen en meester, de jury en quizmaster Joeri. Het werd een sportieve namiddag vol verschrikkelijke spannende quizvragen.

Het werd een nek-aan-nek-race, want wat bleek? Een afgetekende winnaar werd gevolgd door een ex aequo op de tweede plaats met op slechts enkele punten de 4de ploeg. Deze quizploegen waren dus echt aan elkaar gewaagd, de lijsten met mooie troetelnaampjes en met fantasiewezens maakten het verschil.

1ste plaats ging naar De Leertrommel 6B.
2de en 3de plaats was voor De Duizendpootrakkers en De Leertrommel 6A.
4de plaats voor De Boot.
5de plaats voor 't Luikertje uit Nijverseel.
6de plaats voor Sint-Pietersschool Mazenzele.
7de plaats voor Vrije Basisschool Droeshout.
 
Een mooi geïllustreerd gedicht werd overhandigd aan de winnaars met als kers op de taart een grote overwinningsbeker! Bij elke gewonnen vraag scandeerden de supporters een originele slogan. Want ook dat was een prijs waard: de mooiste slogan, gewonnen door De Duizendpootrakkers, verdiende eveneens een geïllustreerd gedicht. Alle deelnemers van alle quizploegen ontvingen een boekenbon geschonken door Standaard Boekhandel Asse en een pin van de Jeugdboekenweek. Deze derde editie was meer dan geslaagd!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief