REGIO - Boekviering Some Body Help bij Museum Dr. Guislain in Gent

C21

REGIO - Boekviering Some Body Help bij Museum Dr. Guislain in Gent

A_foto_menschaert_griet
Ingezonden foto
 

Op 27 januari om 20 uur presenteert Griet Menschaert afkomstig uit Vollezele haar nieuw kunstboek ‘Some Body Help’ bij Museum Dr. Guislain in Gent. Ze werkte samen met 3 schrijvers. Het concept ontstond tijdens de lockdowns, waarin geen fysiek contact mogelijk was, terwijl we er juist zoveel nood aan hadden. 

Van harte welkom!

Voor ‘Some Body Help’ vertrok ik van een serie van 6 tekeningen die ik maakte in 2010, terwijl ik mij in een toxische relatie bevond. Ik vond deze tekeningen op een hernieuwde manier relevant in die periode van gedwongen isolatie. De tekeningen legde ik daarom voor aan Leon Heuts, filosoof en hoofd Studium Generale aan TUDelft (eerder hoofdredacteur van Filosofie Magazine en van Nemo Kennislink), Noam Youngrak Son, non-binair designer en Hadas Cnaani, Mindfood coach. Zij schreven alleen een intense tekst bij de tekeningen, voortkomend uit thema’s die hen persoonlijk bezighouden: seksueel misbruik, de maatschappelijke en online kwetsbaarheid van queer personen en de gevolgen voor je seksuele oriëntatie nadat je lichaam een drastische ingreep onderging.

Geen toeval dus dat de boekviering plaatsvindt bij Museum Dr. Guislain, het oudste psychiatrische ziekenhuis van België en momenteel museum dat de verbinding tussen geestelijke gezondheid en kunst aanmoedigt. Bij wijze van evenwichtsoefening tijdens het uitputtende online leven van de lockdowns, schreef ik de teksten van Leon, Hadas en Noam meerdere keren met de hand uit. Ik maakte er gaandeweg illustraties bij. We kwamen meerdere keren bij elkaar. Er ontstond een uitwisseling die voelbaar zal zijn op de viering van het boek. De schrijvers zullen ook allemaal aanwezig zijn. 

 Het boek is interessant voor zij die voorstander zijn van meer openheid over lichamelijk gebruik en misbruik, over virtuele onderdrukking en verspreiding, over gendergelijkheid en borstkanker en natuurlijk voor liefhebbers van kunst. Het boek is A3 formaat en vormgegeven in de trant van de graphic novel en in het Engels.

 VIERING

De viering is door de schrijvers en mezelf vormgegeven. Een aantal eenvoudige, helende handelingen zullen plaatsvinden. 

27 januari 2023, 20:00 (gratis) bij Museum Dr. Guislain, Jozef Guislainstraat 43B, Gent, BE

 

Het boek is tijdens de vieringen ter beschikking. Indien je er niet bij kunt zijn, maar interesse hebt in een exemplaar, kun je het bestellen via info@grietmenschaert.be. Crowdfund donateurs kunnen hun exemplaar ophalen. Aanmelding wordt gewaardeerd via info@grietmenschaert.be

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief