ASSE/OPWIJK - 3,8 miljoen voor schoolbouwprojecten in Vlaams-Brabant

C21

ASSE/OPWIJK - 3,8 miljoen voor schoolbouwprojecten in Vlaams-Brabant

Ben_weyts_0
 

 Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert in januari € 3,8 miljoen in gloednieuwe en te renoveren schoolgebouwen in Vlaams-Brabant. Maar liefst 9 scholenbouwprojecten zullen met deze infrastructuurmiddelen aan de slag kunnen. “In deze regeerperiode investeren we € 3 miljard in schoolinfrastructuur. Dit is een extra investeringsimpuls van € 500 miljoen t.o.v. de voorbije jaren. Dat is historisch. Hiermee investeren we niet alleen in de scholenbouw, maar ook in de onderwijskwaliteit. En dus in de toekomst van onze kinderen”, zegt Weyts.
Heel wat scholen in Vlaams-Brabant hebben nood aan middelen om te kunnen renoveren, vernieuwen of om de capaciteit uit te breiden. De Vlaamse Overheid investeert daarom fors in schoolinfrastructuur. Deze regeerperiode wordt maar liefst € 3 miljard uitgetrokken, dat is nog eens € 500 miljoen meer dan in de vorige regeerperiode, toen de inhaalbeweging werd ingezet. De prioriteit ligt bij het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn. Maar ook in de andere onderwijsniveaus wordt geïnvesteerd.
Weyts investeert € 3,8 miljoen in 9 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant. Hierdoor zullen ruim 1.000 leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.
Zo kan de Vrije Basisschool Onze-Lieve-Vrouw in Scherpenheuvel rekenen op € 2,8 miljoen voor een nieuwe vestiging van de kleuterafdeling en de administratie en om het lagere schoolgebouw te herorganiseren. De aangepaste infrastructuur biedt plaats aan 522 leerlingen. Vrije Basisschool ’t Luikertje in Opwijk bouwt met € 280.000 een bijkomende verdieping op het bestaande gebouw voor 206 leerlingen. In Hoeilaart krijgt de Vrije Kleuter Sint-Clemensschool € 218.000 om een nieuwbouw te realiseren en een aantal aanpassingswerken uit te voeren.
3 scholen krijgen ook een subsidie van meer dan € 10.000 voor kleinere herstellingswerken of het vernieuwen van bijvoorbeeld het sanitair.
”We blijven zo inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen. De investering van € 3.8 miljoen in Vlaams-Brabant is van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken”, aldus nog Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief