AFFLIGEM/ DILBEEK/ TERNAT - Infrabel voert spoorwerken uit op de lijn Gent-Brussel

C21

AFFLIGEM/ DILBEEK/ TERNAT - Infrabel voert spoorwerken uit op de lijn Gent-Brussel

Station_essene-lombeek
 

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, vernieuwt de perrons in de stations Groot-Bijgaarden, Sint-Martens-Bodegem en Essene-Lombeek. Deze moderniseringswerken maken deel uit van het Gewestelijk ExpresNet (GEN). 

Perronwerken in diverse stations
 
De voorbereidende werkzaamheden zijn reeds gestart in november 2007. In het weekend van 5-6 april 2008 start de tweede fase. Tijdens de weekends van 5-6 april, 12-13 april, 13-14 september én tijdens de week van 16 tot en met 21 juni zal er uitzonderlijk ook ‘s nachts worden gewerkt. Later zal dit nog eens sporadisch gebeuren. Infrabel zal er alles aan doen om de geluidshinder voor de buurtbewoners zoveel mogelijk te beperken.
 
De werkzaamheden verlopen in fasen om de hinder voor het spoorverkeer zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de weekends zal 1 spoor buiten dienst worden gesteld waardoor de reizigers de trein zullen moeten nemen op het tegenoverliggende perron. Het einde van de werkzaamheden is gepland in het voorjaar van 2009.
 
Moderne en comfortabele onthaalinfrastructuur
 
Infrabel zal de perrons ophogen tot 75 cm boven de sporen zodat de reizigers vlotter in de trein kunnen stappen. De comfortabele perrons worden bovendien verlengd tot 250 meter. Ook al het perronmeubilair (schuilhuisjes, zitbanken en vuilnisbakken) wordt gemoderniseerd, alsook de bewegwijzering, sonorisatie en verlichting. De fietsenstallingen worden eveneens vernieuwd en uitgebreid.
 
Gewestelijk ExpresNet voor een betere mobiliteit
 
Het Gewestelijk ExpresNet zal bestaan uit een netwerk van acht nauw met elkaar verbonden spoorverbindingen die de mobiliteit in een straat van 30 km rond Brussel aanzienlijk zullen verbeteren. Infrabel zal de capaciteit op de belangrijkste spoorassen verhogen door een uitbreiding van twee naar vier sporen.
 
Bovendien zal de Belgische spoorinfrastructuurbeheerder ook meer dan 120 stations en stopplaatsen aanpassen of vernieuwen. De totale investering van Infrabel in het GEN bedraagt 1,83 miljard euro.
 
Meer info
 
De omwonenden kunnen tijdens de kantooruren terecht bij de cel Buurtbewonerscommunicatie van Infrabel op het telefoonnummer 02 525 22 12 of per e-mail: info.projecten@infrabel.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 24 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 15 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 12 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 11 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 10 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 06 jan 2022

archief