PAJOTTENLAND - Opendeurdag bij Pajotse bedrijven

C21

PAJOTTENLAND - Opendeurdag bij Pajotse bedrijven

Editiepajot_pajot_opendeur
Ingezonden foto
 

Het Pajottenland en de Zennevallei produceren vele lekkere producten, recht van het veld of de boomgaard. Zo zijn er heel wat groenten en vele soorten fruit. Maar natuurlijk biedt de streek ook tientallen afgewerkte producten, van kaas over dessertjes en vlees, tot chocolade en bier. Op 6 mei kan men in tal van bedrijven gaan proeven.

Pajottenland+ organiseert reeds voor de vierde maal deze ‘open deur’ in het Pajottenland en de Zennevallei. Zestien ondernemers nodigen de bezoeker uit om te komen kijken en te komen proeven op hun bedrijf. Imker Frans Van den Bosch uit Herne, Hof te Berchemveld uit Sint-Pieters-Leeuw, Sjokola uit Liedekerke, Fruitkwekerij Van Biervliet uit Bever en Bakkerij La Source uit Sint-Pieters-Leeuw nemen voor de eerste maal deel.
 
Ook Elishout houdt op 6 mei opendeurdag op het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit 'Pamel'. En dit in samenwerking met PPK 'Pamel', vzw De Valier en Pajottenland+. Er wordt een nieuwe bijenhal geopend, je leert er over het belang van bijen in de land- en tuinbouw en over honing als streek- en hoeveproduct. Er is een demonstratie rond composteren en er wordt ook een demonstratie ‘schapen drijven’ gehouden. Je ziet er de leerlingen tuinbouw in actie, krijgt er een rondleiding in de teelten en de leerlingen van Elishout zullen er koken met 'Lekkers uit het Pajottenland'. Ook zal je er een bruegeliaans tafereel vinden met producten van alle bedrijven die opendeurdag houden op 6 mei!
 
De deelnemende bedrijven: Waterhof ( van 14 tot 18 uur) in Gaasbeek; Imker Frans Van den Bosch (van 10 tot 18 uur) Herfelingen; aardbeihoeve (van 10 tot 18 uur) in Gooik; Fruitburght Demeulemeester (van 10 tot 18 uur) in Bever; Geitjesweelde (van 10 tot 18 uur) in Gooik; Ankafruit (van 10 tot 18 uur) in Roosdaal; Beverse kaasmakerij (van 10 tot 18 uur) in Bever; Bakhuis La Source (van 10 tot 18 uur) in Vlezenbeek; Perkoplant (van 9 tot 16 uur) in Wambeek; Bioteler Ter Loft (van 14 tot 16 uur) in Ternat; Fruitkwekerij Van Biervliet (van 10 tot 18 uur) in Bever, Geuzestekerij De Cam (van 14 tot 18 uur) in Gooik; Kruidenkwekerij Duizendblad (rondleiding op plukveld om 15 uur) in Ternat;  Hof te Berchemveld (van 10 tot 18 uur) in Sint-Laureins-Berchem); Domein De Kluizen (van 10 tot 18 uur) in Affligem en Sjokola (van 10 tot 17 uur) in Liedekerke.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 25 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 19 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024

archief