TERNAT - Leerlingen Sint-Angela lipdubben

C21

TERNAT - Leerlingen Sint-Angela lipdubben

Lipdubthisiswhatitfeelslike
 

Lipdubben brak voor het eerst door toen Britse militairen gelegerd in Irak het nummer 'Is This The Way to Amarillo?' van Neil Sedaka playbackten. Hun video werd een wereldwijde hit dankzij het internet. Jakob Lodwick, de oprichter van Vimeo, bedacht de term "lip dubbing" op 14 december 2006. Dit was voor de video getiteld Lip Dubbing: Endless Dream. In de beschrijving van de video schreef hij, "Ik liep rond met een liedje dat door mijn koptelefoon klonk, en filmde mezelf terwijl ik mee aan het zingen was. (...) Is er een naam voor dit? Zo niet, dan stel ik 'lip dubben' voor. " Lodwick regisseerde ook de 'office lip dub' in april 2007.[3]

Een lipdub wordt gemaakt door personen of een groep mensen te filmen die een liedje aan het meezingen of playbacken zijn. De audio wordt achteraf tijdens de post-productie vervangen door die van het originele nummer. Er wordt meestal een vorm van een draagbare stereo gebruikt, zoals een iPod of boom box. Uiteindelijk lijken de meeste lipdubs op eenvoudige videoclips, hoewel vele toch goed voorbereid en geproduceerd zijn. Soms zelfs met de hulp van een productiebedrijf en met professionele steadycams. De meest populaire lipdubs worden zo gefilmd dat ze uit een lang en continu shot bestaan, waarin de camera reist door verschillende kamers en situaties in bijvoorbeeld een kantoorgebouw, school of universiteit.
 
De leerlingen en het personeel van de middenschool werken al sinds begin dit schooljaar aan het filmpje. Sint-Angela koos voor ‘This is what it feels like’ van Armin Van Buuren.
 
Liefst 430 van de 550 leerlingen van Sint-Angela verleenden hun medewerking. Er werden t-shirts ontworpen, kubussen gemaakt, een opnameschema uitgewerkt waarbij seconde na seconde het filmpje werd opgebouwd.
 
De leerlingen werden onderverdeeld in de groepen dans, turnen, muziek, zang en ambiance.
 
De groep dans maakte een rondedans die dan vanuit de lucht werd opgenomen. De turners zwierden zichzelf over de plint.
 
Muzikanten speelden het lied na en de zangers zorgden voor het dubben van het lied. Ook de directeurs hadden elk een stukje songtekst en zelfs de vier nog overblijvende zusters doen mee.
 
De opnames gebeurden onder meer tijdens de Kalimajogging, op het voetbalplein en in de fuifzaal Puls. De leerlingen konden de werkzaamheden volgen via Facebook.
 
Camerawerk en montage gebeurden door Sophie Van Nieuwenborgh, leerkracht natuurwetenschappen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2014
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 20 nov 2024
Guido van Cauwelaert | 12 nov 2024
Guido van Cauwelaert | 10 nov 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 03 nov 2024
Guido Van Cauwelaert | 01 nov 2024
Guido van Cauwelaert | 01 nov 2024
Guido van Cauwelaert | 31 okt 2024
Guido van Cauwelaert | 31 okt 2024
Guido Van Cauwelaert | 24 okt 2024

archief