REGIO - Met 'leeshelden' werkt men de taalachterstand spelenderwijs weg

C21

REGIO - Met 'leeshelden' werkt men de taalachterstand spelenderwijs weg

Editie_galmaarden_bib_2__kopie_
In bepaalde bibliotheken gaat men met dit project van start. - Foto Marc Colpaert
 
In het project ‘Leeshelden’ gaan kinderen van het 2de en 3de leerjaar, die moeite hebben met lezen, spelenderwijs om met Nederlandse teksten. Ze gaan van start met een nieuw seirzoen vanaf 25 april. Wekelijks komen ze samen in een bibliotheek om boeken te lezen en creatief te bespreken. Op 25 april start de nieuwe Leeshelden-seizoen, dat plaats zal vinden in de bibliotheken van Herne, Sint-Pieters-Leeuw, Galmaarden, Gooik, Affligem, Dilbeek en Ternat.
 
“De kwaliteit van ons onderwijs staat of valt met de kwaliteit van het lezen. Zeker in de Vlaamse Rand is het belangrijk dat alle kinderen goed Nederlands kunnen lezen. Dat helpt hen op school en in hun latere beroepsleven. Leeshelden is een goed initiatief dat inspeelt op het wegwerken van taalachterstand bij kinderen”, benadrukt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Vlaams karakter en onderwijs.
 
Op zondag 25 april geven gedeputeerde Gunther Coppens, Ben Weyts, Vlaams minister van onderwijs, en Jan Desmeth, burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw, het officiële startsein van het nieuwe Leeshelden-seizoen. Samen met de kinderen gaan ze aan de slag met boeken in de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw. De kinderen van het tweede en derde leerjaar worden coronaveilig opgesplitst in drie groepen van maximaal 5 kinderen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief