GALMAARDEN/REGIO - Urbanus schrijft een boek over zichzelf en dat mag iedereen weten

C21 Css

GALMAARDEN/REGIO - Urbanus schrijft een boek over zichzelf en dat mag iedereen weten

Editie_galmaarden_urbanus_3__kopie_
Urbanus met zijn nieuw boek. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_urbanus_5__kopie_
De pers was massaal aanwezig.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_urbanus_4__kopie_
Een grap kan er altijd bij.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_urbanus_6__kopie_
Het boek kan vanaf nu al besteld worden.- Foto Marc Colpaert
 
Komiek en ereburger van Galmaarden Urbanus, heeft een boek geschreven over zichzelf en dat mag iedereen weten. Hij gaf meer uitleg over zijn boek op de top van een oude watertoren in Lembeek in Halle. Wij waren er bij onder een stralende zon en we waren niet alleen. In zijn boek dat pas eind dit jaar verschijnt en ongeveer30 euro zal kosten, verteld hij over zijn leven vanaf zijn geboorte tot eergisteren. Zelfs zijn legerdienst toen hij uitgemaakt werd voor 'sale flamand' staat er in.
 
Urbanus stelde dus zijn biografie voor die hij zelf heeft geschreven, hij had het niet zo op een spookschrijver die dit voor een ander doet. “Telkens ik klaar was met mijn biografie gebeurde er weer iets grappigs, dat er perse bij moest. Ik heb het boek helemaal zelf geschreven, want ik wou absoluut geen spookschrijver voor mijn voeten. Mijn verhaal verloopt chronologisch van mijn geboorte tot eergisteren. Ik heb me gefocust op belangrijke en onnozele momenten, vooral diegene, waar veel emotie en humor mee gepaard ging. Daar vertel ik het liefst over. Ik wil de lezers met mijn boek entertainen, alsof ze naar één van mijn theatershows aan het kijken zijn. Een wereld omringt door zeep, een Bakske vol met stroopwafels, een Hit en een Tit, plezante prentjes, stoute statements en nog ne Choco ook. 100.000% Urbanus dus”, vertelde de komiek.  Bovenop een oude watertoren in Lembeek nodigde hij de pers uit om een stukje te komen vertellen over zijn biografie. "Ik ben daar nogal lang mee bezig geweest, gelukkig was er de corona dus we hadden tijd", grapte de komiek. In het boek gaat hij van start vanaf zijn geboorte. "Volgens sommige mensen trok ik bij mijn geboorte op enkele kilootjes stoofvlees, maar het is dan toch nog goed gekomen. Ook over zijn legerdienst in Aarlen, waar zijn overste zijn naam niet moest weten, maar hem de hele tijd 'sale flamand' noemde. (Wat Vlamingen vandaag nog steeds te horen krijgen in dit land, maar blijkbaar is dat geen racisme!,red.). Urbanus liet het niet aan zijn hart komen want hij heeft vandaag ook heel wat vrienden over de taalgrens
 

Zijn boek zeker 500 bladzijden dik, zal dus vanaf Oktober te vinden zijn in de betere boekhandels en via zijn website. Vanaf vandaag kunt u reeds het boek bestellen via zijn website. Zijn dochter Liesa zorgde voor de grafische vormgeving van zijn boek. "Ge moogt zeggen dat het hier over een familieproject gaat", aldus Urbanus.   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 11 aug 2022
Guido van Cauwelaert | 10 aug 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 20 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 02 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 01 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 01 jul 2022

archief