REGIO - Toer de Geuze 2011 veel belovend

C21

REGIO - Toer de Geuze 2011 veel belovend

Editiepajot_bart_devill__tour_de_geuze_2011
Foto © Bart Devillé
 

Horal (Hoge Raad Ambachtelijke Lambiekbieren) organiseerde de allereerste Toer de Geuze in 1997. Sindsdien wordt deze open brouwerijendag om de twee jaar georganiseerd. Dit jaar op zondag 1 mei van 10 tot 17u.

En de achtste editie belooft nu al zeker een succesrijke uitgave te worden. Immers de bussen ingezet door Horal zijn nu al uitverkocht en van heinde en verre, ook van uit het buitenland, komen er nu al bevestigingen van deelname.
Voor wie het nog niet zou weten, op zondag 1 mei kan men tussen 10 en 17 uur een bezoek brengen aan 9 Horal leden: Boon, De Oude Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Hanssens, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel en Timmermans. De toegang is overal gratis.
“Met de Toer de Geuze wil Horal het vakmanschap van de lambiekbrouwers en geuzestekers van het Pajottenland en de Zennevallei onder de aandacht brengen. De voorbije jaren stellen wij vast dat de consument steeds meer interesse heeft voor traditionele bieren zoals oude geuze en oude kriek”, aldus Armand Debelder, voorzitter Van Horal.
De Toer de Geuze biedt ook de mogelijkheid om naast geuze, lambiek en kriek te proeven, ook te genieten van heel wat randanimatie bij de deelnemers. Zo kun je in Brouwerij Boon terecht per schip vanuit Halle voor slechts 1 euro, er zijn de geleide bezoeken, Jeroen Meus signeert zijn boek ‘Dagelijkse Kost’ in 3 Fonteinen, je kunt je honger stillen met allerhande gerechten bereid met bier, er vinden her en der optredens plaats en ook aan de kinderen wordt gedacht.
Ook dit jaar, ter gelegenheid van de achtste editie van de Toer de Geuze, wordt een speciale oude geuze geproduceerd: de Megablend 2011. Deze geuze is een mengeling van jonge en oude lambiek afkomstig van 8 Horal leden (3 Fonteinen, Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Oud Beersel en Timmermans).
Van Megablend Oude Geuze 2011 worden slechts 17.000 flessen op de markt gebracht. De fles Megablend 2011 met het etiketnummer 000001 wordt vanaf 15 april geveild via eBay. Twee jaar geleden werd hetzelfde gedaan en had een Japanner er 255 euro voor over.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief