Minister Bourgeois opent nieuw bezoekerscentrum/infokantoor De Lambiek in BEERSEL

C21

Minister Bourgeois opent nieuw bezoekerscentrum/infokantoor De Lambiek in BEERSEL

Beersel_lambik_opening_
De minister opende het ontmoetingscentrum 'De Lambiek' - Foto's Marc Sluys
 
Dsc_8125
Dsc_8111
Dsc_8101
 
Dsc_8113
Dsc_8115
Dsc_8141
 
Dsc_8130
Dsc_8134
 

Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor Toerisme, opende vanmorgen het nieuwe bezoekerscentrum voor ambachtelijke lambiekbieren ‘De Lambiek’ in Beersel. Naast een bezoekerscentrum is ook het toeristisch infokantoor van Beersel, dat voordien in het gemeentehuis te vinden was, in het complex ondergebracht. ‘De Lambiek’ bevindt zich in het voormalige Colruyt-gebouw in het centrum van Alsemberg. Het project mocht in het kader van subsidiëring van toeristisch-recreatieve projecten rekenen op een subsidie van 670.000 euro.

“In mijn toerismebeleid wil ik bijzondere aandacht besteden aan projecten in de Vlaamse Rand,” aldus minister Bourgeois. “De lambiekbieren zijn een uniek streekproduct dat ten volle uitgespeeld moet worden als toeristische troef voor deze mooie streek. Niet alleen de drie Beerselse brouwers komen aan bod in het centrum, ‘De Lambiek’ moet ook het startpunt worden voor brouwerijbezoeken in de hele regio.”

Het Pajottenland en de omgeving van Beersel in het bijzonder staat bekend om zijn brouwerijen van ambachtelijke lambiekbieren, zoals geuze en kriek. Met dit bezoekerscentrum streeft de gemeente Beersel naar de voortzetting en instandhouding van de rijke traditie van deze bieren door ze beter bekend te maken bij het publiek. Bezoekers van ‘De Lambiek’ kunnen zich onderdompelen in de smaken, geuren, geluiden en textuur van de lambiekbieren. Het centrum bestaat uit een degustatie – en demonstratieruimte, terras, een ruimte voor audiovisuele voorstellingen en een tentoonstellingsgedeelte.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2011
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief