REGIO - Snellere hulp bij geweld in gezin - Protocol tegen partnergeweld in arrondissement Halle-Vilvoorde

C21

REGIO - Snellere hulp bij geweld in gezin - Protocol tegen partnergeweld in arrondissement Halle-Vilvoorde

Im000309
 

Snellere hulp bij geweld in gezin
Protocol tegen partnergeweld in arrondissement Halle-Vilvoorde

Op woensdag 2 juli ondertekenden gouverneur Lodewijk De Witte, gedeputeerde Karin Jiroflée en vertegenwoordigers van de procureur des Konings, politie en de Centra Algemeen Welzijnswerk een protocol tegen partnergeweld. Politie, justitie en hulpverlening zullen voortaan in het arrondissement Halle-Vilvoorde intensiever samenwerken om het geweld tussen partners beter en sneller aan te pakken.
 
Er werd hiervoor een draaiboek uitgewerkt dat voorziet in de fases die moeten doorlopen worden vanaf de aanmelding van het feit bij de politie tot en met de doorverwijzing naar de Centra Algemeen Welzijnwerk (CAW).
 
Reeds bij de eerste interventie door de politie zullen slachtoffers en plegers de mogelijkheid hebben om in te gaan op een hulpaanbod door de Centra Algemeen Welzijnswerk. De betrokkenen én hun kinderen kunnen voortaan terecht bij de 3 CAW’s in Halle-Vilvoorde. Opgeleide hulpverleners gaan samen met de betrokkenen op zoek naar het meest gepaste hulpaanbod. Dit kan zowel individueel als in koppelverband. De hulp is in eerste instantie gericht op het stoppen van het geweld. Daarnaast kunnen ook andere problemen aangepakt worden.
 
Met dit draaiboek streven de partners naar een geïntegreerd beleid inzake partnergeweld en wil men voortaan naast de reeds bestaande repressieve aanpak ook vrijwillige hulp in een zo vroeg mogelijk stadium aanbieden om verder geweld te voorkomen. 
 
Voor meer informatie rond het hulpaanbod partnergeweld van de Centra Algemeen Welzijnswerk: www.caw.be
 
Voor contactgegevens van de CAW’s uit de regio:
 
CAW Delta, Zwartenbroekstraat 127, 1750 Lennik, 02 532 53 14, www.cawdelta.be  , met vestigingen in Lennik, Dilbeek en Ninove en antennes in Merchtem, Zellik, Ternat en Herne.
 
CAW Zenne en Zoniën, Deken Michielsstraat 48 te 1500 Halle, 02 361 09 16, www.cawzennezonien.be  met afdelingen in Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Overijse, Drogenbos, Sint-Genesius-Rode en Beersel.
 
CAW regio Vilvoorde, J.B. Nowélei 33, 1800 Vilvoorde, 02 252 09 39, www.cawvilvoorde.be , met afdelingen in Steenokkerzeel en Wezembeek-Oppem.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2008
Marc Colpaert
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief