ASSE / REGIO - Vijf jaar proeven van het Vlaams-Brabantse platteland met Picknick een hoeve

C21

ASSE / REGIO - Vijf jaar proeven van het Vlaams-Brabantse platteland met Picknick een hoeve

Monique_swinnen_nieuw_2013_p200
Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw en toerisme (ep)

‘Picknick een hoeve’ bestaat vijf jaar. Dit initiatief van de provincie Vlaams-Brabant promoot wandel- en fietstochten en verblijfsweekends op het platteland. Om deze verjaardag te vieren werd de brochure in een nieuw kleedje gestoken en kan men van mei tot september hoevebonnen winnen.

‘Wie de Vlaams-Brabantse hoofdwegen en drukke centra verlaat, komt gegarandeerd voor verrassingen te staan. De enorme troeven van ons platteland zijn nog onvoldoende bekend’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw en toerisme. ‘Met het initiatief ‘Picknick een hoeve’ kan men met het hele gezin, vrienden of collega’s op een originele en heerlijke manier dat platteland ontdekken. Men kan letterlijk het platteland proeven in de picknickmand die de 15 deelnemende land- en tuinbouwbedrijven vullen’.
De provincie Vlaams-Brabant laat de vernieuwde feesteditie van de brochure 'Picknick een hoeve' van de pers rollen. Deze brochure bundelt 13 landelijke wandel- en fietstochten met een hoevepicknick en 3 picknickweekendjes in een actieve hoeve.
Langs elke tocht ontdekt de gebruiker een hoeve waar hij kan genieten van een originele picknick met hoeve- en streekproducten op een idyllisch plekje. Op sommige boerderijen kan men ook overnachten en er een heus picknickweekend van maken.
De 15 deelnemende hoeves zijn gelegen in Asse, Beersel, Bekkevoort, Bertem, Galmaarden, Gooik, Grimbergen, Holsbeek, Huldenberg, Kortenaken, Lennik, Londerzeel, Ternat, Tielt-Winge en Tienen.
De gratis brochure kan besteld worden via tel. 016 26 70 00 of gedownload worden via www.vlaamsbrabant.be/picknickeenhoeve
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief