Officiële lancering van het duurzame nieuwbouwproject “Residentie Hoogveld” in ALSEMBERG

C21

Officiële lancering van het duurzame nieuwbouwproject “Residentie Hoogveld” in ALSEMBERG

Cb-hoogveld-project-afbeelding--_04
Nieuwbouwproject “Residentie Hoogveld” Foto Ingezonden
 
Cb-hoogveld-project-afbeelding_03
 

Projectontwikkelaar Custombuild, gekend voor het bouwen van eigentijdse, duurzame nieuwbouwprojecten van concept tot realisatie, lanceert vandaag officieel zijn woonproject “Residentie Hoogveld”. Op de hoek van de Brusselsesteenweg en de Genstberg zal dit nieuwe wooncomplex zich met tal van ecologische voorzieningen voltrekken, en dit in samenspraak met de bewoners: speciaal aangelegde wildgroeiperkjes voor de bijen, een bijenhotel, een boomgaard, kruidenbakken,… De bewoners worden – weliswaar geheel ongedwongen en enkel voor zij die hiervoor openstaan – actief betrokken in de conceptuele invulling van de 4.481 m2 gemeenschappelijke, groene zone die de site qua omvang domineert. Custombuild lanceert dit vernieuwend concept binnen de projectontwikkeling zodat de bewoners op deze manier de opportuniteit krijgen om ecologisch verantwoord (samen) te leven. Residentie Hoogveld wordt dus dé uitgelezen plek voor zowel jonge als oude(re) levensgenieters & zielen met een hart voor het milieu en eigentijdse architectuur. Het wooncomplex zelf, geflankeerd tegen een heuvel door het glooiende terrein en het spitsvondige architecturale ontwerp, bestaat uit drie woonvolumes met in totaal achttien woningen en een mooi geïntegreerde commerciële ruimte. Het woonvolume op de hoek bevat zes unieke eengezinswoningen met twee verdiepingen en een eigen tuin. De andere twee volumes tellen in totaal twaalf appartementen. De voorbereidende werken van het woonproject zullen in het voorjaar 2019 plaatsvinden, en de eigenlijke werken zullen tijdens die zomer aanvangen. Het woonproject zal opgeleverd worden tijdens de zomer 2021. Meer info op: www.residentiehoogveld.be.

Residentie Hoogveld: domein & indeling
Het woonproject zal zich uitstrekken over een gebied van ruim vijftig are. Een magnifieke site waarvan 1.000 m2 bebouwd zal worden en waarvan het overige deel, van welgeteld 4.481 m2, als gemeenschappelijke, groene zone zal fungeren. Daarvan is er 250 m2 gemeenschappelijke tuin rond de privatieve terrassen van de appartementen die zich boven de commerciële ruimte bevinden. Kortom, geen volgebouwde woonsite maar een rustgevende en groene oase met diverse ecologische voorzieningen die in samenspraak met de bewoners bepaald zullen worden.
Door het glooiend karakter van het terrein wordt het nieuwbouwproject spitsvondig in de heuvel ‘geschoven’ en lijkt het alsof de woonvolumes naadloos overgaan in de natuur errond. In totaal zijn er twaalf appartementen die verspreid liggen over twee woonvolumes. Aan de andere kant bevindt zich nog een derde woonvolume dat zes eengezinswoningen omvat met elk twee verdiepingen en een eigen tuin. Op het gelijkvloers van de twee woonvolumes met twaalf appartementen bevindt zich een commerciële ruimte (van 418 m2) die eventueel opgesplitst kan worden in kleinere units en die mooi geïntegreerd is in de bouwstructuur. Deze ruimte leent zich perfect voor een groepspraktijk, een apotheek of een centrum voor sportgeneeskunde. Ook voor vrije beroepen of een zakenkantoor is deze locatie uitermate geschikt. De woonzone  met de twaalf appartementen komt op het dak van deze commerciële sokkel. Het dak van de commerciële ruimte vormt bijgevolg het grondoppervlak van de twaalf appartementen en de privatieve terrassen errond, inclusief een gemeenschappelijke tuin van 250 m2. Residentie Hoogveld omvat dus drie woonvolumes van in totaal achttien woningen en één commerciële ruimte: twaalf appartementen met één, twee of drie slaapkamers en zes eengezinswoningen met twee verdiepingen, vier slaapkamers en een eigen privétuin: 

-        De éénslaapkamerappartementen hebben een bewoonbare oppervlakte tussen 63 m² en 
79 m² en een terrasoppervlakte van 10 m².

-        De tweeslaapkamerappartementen hebben een bewoonbare oppervlakte tussen 83 m² en 
97 m² en een terrasoppervlakte tussen 12 m² en 14 m². 

-        De drieslaapkamerappartementen hebben een bewoonbare oppervlakte vanaf 129 m² en een terrasoppervlakte tussen 16 m² en 18 m².

-        De ééngezinswoningen hebben een bewoonbare oppervlakte tussen 137 m² en 192 m², een terrasoppervlakte tussen 15 m² en 25 m², vier slaapkamers en een eigen privétuin tussen 
50 m² en 75 m².

Achteraan het wooncomplex bevindt zich ondergronds een (privé)parking met 35 staanplaatsen en een fietsenstalling waar vijftig fietsen gestationeerd kunnen worden. Voor de bewoners wordt er ook een deelfiets voorzien. Afhankelijk van het succes hiervan zullen er meerdere deelfietsen voorzien worden. Verder zijn er vooraan, vlakbij de commerciële ruimte nog enkele publieke staanplaatsen en een fietsenstalling beschikbaar.

Een groene oase als nieuwe thuis
Residentie Hoogveld is een duurzaam nieuwbouwproject waarbij het grootste deel (meer dan 3/5de) van de site ingenomen wordt door een gemeenschappelijke, groene zone. Bij dit knappe woonproject wordt er bovendien een vernieuwend concept uitgerold. De bewoners mogen namelijk mee beslissen over de ontwikkeling van deze groene zone. Meer zelfs. Zij die hierin geïnteresseerd zijn, worden actief betrokken bij het conceptueel uitdenken en de realisatie ervan. Op de gemeenschappelijke, groene delen zullen er namelijk in overleg met de bewoners verschillende ecologische voorzieningen aangelegd worden naast de basisvoorzieningen die ‘standaard’ uitgevoerd zullen worden, waaronder de aanleg van regenputten voor waterrecuperatie. De mogelijkheden zijn legio: een bijenhotel, wildgroeiperkjes voor bijen, een kruidentuin, een boomgaard met fruitbomen, een kippenren, een tuinhuis met gemeenschappelijk gereedschap, enzovoort. Ook voor het onderhoud mogen de bewoners mee instaan. Wie graag mee in de gemeenschappelijke tuin werkt, mag dit dus zeker doen, echter zonder enige verplichting. Het basisonderhoud zal doorheen het jaar in goede banen geleid worden door de syndicus die hiervoor aangesteld wordt.

Daarnaast is het ook de bedoeling om andere, ‘gezellige’ voorzieningen te integreren zoals bijvoorbeeld een petanquebaan, een BBQ, een speeltuin voor kinderen, schommels in de bomen,… Zo vertelt Philippe Lambregts, medezaakvoerder van Custombuild:“Thuiskomen in het groen betekent niet enkel dat je een partij bomen en struiken in de tuin aanplant. Dit vernieuwend concept hebben we gelanceerd om de bewoners de opportuniteit te bieden om in de groene, gemeenschappelijke zones zowel sociaal als ecologisch verantwoord (samen) te kunnen leven. Een bijzonder concept met voldoende privacy, maar extra focus op gezamenlijk buiten zijn, aandacht voor groenbehoud en waterhuishouding, en een open communicatie en goede afspraken. Wij zijn ervan overtuigd dat er met dit concept een grote meerwaarde is voor de toekomstige bewoners, de buurt(bewoners) en het groene karakter van de omgeving. In Residentie Hoogveld krijgt samen leven weer echt betekenis.”

Het hogere doel 
Respect voor de omgeving tonen, is heel belangrijk voor Custombuild. Soms moeten er echter eerst enkele zaken geëlimineerd worden alvorens een hoger doel te kunnen bereiken. Zo zullen er voor de bouw enkele bomen gerooid moeten worden om vervolgens in een tweede fase een magnifieke, groene oase te realiseren met zoveel meer dan de initiële aanplanting. Zo gaat Philippe verder: “Gezien voor Custombuild milieu gerelateerde zaken prioritair zijn, vinden we het enorm sneu dat we voor de realisatie van het project bij aanvang enkele bomen moeten rooien. Anderzijds gaan we dit ruimschoots compenseren met iets geheel nieuws, met enorm veel groen en diversiteit. Voor het rooien van de bomen betalen we een boscompensatie aan het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos wat we evident vinden. En we gaan zeker nieuwe bomen planten, ook al zijn we niet verplicht om dit te doen, zelfs meer dan we zullen rooien. We denken hierbij aan diverse inheemse fruitbomen. Op het terrein zal er gewerkt worden met een wadi om natuurlijke waterinfiltratie te garanderen. Ook recuperatie van regenwater wordt voorzien, voor het sproeien van de tuin bijvoorbeeld.” 
Het rooien van de bomen en het waterrecuperatiesysteem e.a. behoren tot de ‘basis’ werken die inherent verbonden zijn aan de realisatie van het woonproject. Deze werken zullen dus zeker uitgevoerd worden, afzijdig van de diverse tuinideeën die toekomstige bewoners mogelijk zullen opwerpen omtrent ecologische en andere, leuke voorzieningen in de gemeenschappelijke, groene zone. De voorstellen zullen in overleg met alle bewoners besproken worden. De meest haalbare en meest populaire initiatieven worden vervolgens uitgevoerd. 


Totaalbeleving & duurzame architectuur
Het architecturale plan van Residentie Hoogveld werd getekend vanuit een visie die alles terugbrengt tot één centraal begrip met name ‘beleving’. Eerst en vooral is er een mooie overgang tussen de bouw zelf en de natuur doordat het nieuwbouwproject als het ware in de heuvel achteraan geschoven wordt waardoor het lijkt alsof het wooncomplex opgaat in de omgeving. Verder is er de beleving op het vlak van eigentijdse architectuur die overal te bespeuren valt. En daarnaast is er de ultieme beleving op het vlak van samen buiten leven met verschillende voorzieningen die gerealiseerd zullen worden in samenspraak met de bewoners.

Op het niveau van het wooncomplex zelf is alles dusdanig uitgekiend opdat het comfort voor de bewoners optimaal is op alle vlakken. Gezelligheid, licht en interactie vormen het uitgangspunt van de architectuur. Verder zijn de creatie van een sterk ruimtelijk gevoel, veel privacy, duurzaam materiaalgebruik, kwaliteit en leefbaarheid ook essentieel. Het huis of appartement wordt met de grootste zorg ontworpen en – indien de nieuwe bewoners dit wensen – tot in detail afgewerkt met o.a. een praktische, smaakvol ingerichte keuken en een elegante badkamer. Verder vinden we de herkenbare Scandinavische stijl terug qua interieurinrichting met witte muren, mooie planken vloeren, strakke vormgeving, veel lichtinval en duurzame materialen.Qua duurzaamheid zijn er – naast het gebruik van  milieuvriendelijke bouwmaterialen – ook tal van andere lage-energietechnieken in het project geïmplementeerd zoals een regenwaterwinningssysteem, vloerverwarming met warmtepomp, vooruitstrevende verluchtingstechnieken, perfecte isolatie e.a.. Zo vertelt Sébastien François, medezaakvoerder van Custombuild: “Alle wooneenheden hebben een laag E-peil (BEN 30). Wij trachten in al onze gebouwen het juiste evenwicht te vinden tussen de verschillende technieken en materialisatie van het gebouw. Wij geloven erin dat een juiste keuze van duurzame materialen, ventilatie- en verwarmingstechnieken, isolatie type en dikte,… een grote impact heeft op het wooncomfort van de bewoners.” 
Het architectenbureau Arter Architects zal de realisatie van de residentie op zich nemen.

Interieurinrichting 
Qua interieurinrichting bestaat er een ‘standaard’ pakket waarbij de woning volledig strak afgewerkt wordt. Vele mensen opteren echter voor een eigen stijl. Alle appartementen kunnen geheel op maat, conform de wensen en behoeften van de koper, ingericht worden. In overleg met de bewoners zorgt de binnenhuisarchitecte van Custombuild er vervolgens voor dat alle woningen tot in detail afgewerkt worden.[1] De focus ligt telkens op kwaliteit. De 360° service is het grondbeginsel van Custombuild: van het bouwontwerp tot de persoonlijke opvolging van de inrichting van het interieur en andere mogelijke zaken die de bewoners wensen zoals Assisted Living[2].

Omgeving 
Residentie Hoogveld bevindt zich op een top locatie in de Brusselse rand vlakbij het dorpscentrum van Alsemberg (een deelgemeente van Beersel). Vlakbij de residentie vind je een bushalte, het wekelijkse kippenkraam, een traiteur en ’t Alsemhof voor Belgisch Witblauw, verse koemelk, artisanaal roomijs en seizoengroenten en -fruit. Verder ben je op tien minuutjes wandelafstand in het charmante centrum van Alsemberg. Daar zijn er tal van faciliteiten: winkels en supermarkten, het levendige Winderickxplein, scholen, een muziekacademie, de bibliotheek, sportfaciliteiten, een cultureel centrum, bezoekerscentrum De Lambiek,… Verder zijn er ook enorm veel parken en bossen in en rond Beersel (ongeveer 180 ha). In Alsemberg zijn het Rondenbosdomein, het Grootbos en het Cleertbos, samen goed voor ruim zeventig ha groen. Aan cultureel erfgoed is er in Alsemberg ook geen gebrek. Zo is er de gotische, hertogelijke Onze-Lieve-Vrouwekerk. Of Papiermolen Herisem, een pareltje van industriële archeologie. Verder leiden er ook heel wat toeristische fiets- en wandelroutes doorheen deze streek. En niet in het minst: de Brabantse Pijl.

 

Kostprijs, algemene info, contactgegevens en verkoop:
De verkoopfase start vanaf maandag 17 september. Vanaf € 166.500 kan men over een éénslaapkamerappartement beschikken. Een tweeslaapkamerappartement is beschikbaar vanaf

€ 225.000, een drieslaapkamerappartement vanaf € 332.500 en een ééngezinswoning vanaf 
€ 316.500. Deze prijzen zijn telkens exclusief BTW, registratie en notariskosten. De autostaanplaatsen worden verkocht voor € 24.000 (exclusief BTW, registratie en notariskosten).

 

Geïnteresseerden kunnen telefonisch contact opnemen met het makelaarskantoor Macnash Brabant op het nummer 02/381 27 80 of via e-mail: info@residentiehoogveld.be.  

Verder kunnen geïnteresseerden nog meer informatie & sfeerbeelden vinden op de websites: www.residentiehoogveld.be en www.custombuild.be, alsook op Instagram en Facebook: “Custombuild”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 feb 2024

archief