VARIA – Uitreiking prijzen Verkeersveiligheid 2009

C21

VARIA – Uitreiking prijzen Verkeersveiligheid 2009

Editiepajot_prov
De prijswinnaars (scholen en individueel) met gedeputeerden Walter Zelderloo en Julien Dekeyser. - Foto Roger Mortelmans.
 
Editiepajot_prov
Individueel werd Nicodème Leroux (gemeentelijke basisschool Wegwijzer) uit Ruisbroek tweede en kreeg zijn prijs van gedeputeerde Julien Dekeyser. - Foto Roger Mortelmans.
 
Editiepajot_prov
De gemeentelijke basisschool De Springveer uit Alsemberg werd tweede bij de scholen. - Foto Roger Mortelmans.
 

In het PIVO (Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding) in Asse-Relegem werd de prijsuitreiking georganiseerd van de wedstrijd verkeersveiligheid 2009 voor scholen.

Deze wedstrijd voor leerlingen van het zesde leerjaar van het lager onderwijs vond doorgang op 25 april in het provinciedomein van Kessel-Lo.

De wedstrijd sluit aan bij de lessen verkeersopvoeding in de lagere school en bij de eindtermen verkeers- en mobiliteitseducatie en is er op gericht kinderen te leren inzien dat een degelijke kennis van de verkeersregels noodzakelijk en zelfs levensreddend is.

De leerlingen kregen tijdens de wedstrijd twee theoretische en twee praktische proeven voorgeschoteld.

Bij de aanvang van de wedstrijd ontving iedere deelnemer een fietshelm.

Gedeputeerde voor mobiliteit en wegen, Julien Dekeyser, is uiterst tevreden met de ruime opkomst, want 24 lagere scholen met 66 leerlingen namen deel aan de wedstrijd

verkeersveiligheid. Samen met de provinciegouverneur en zijn collega’s spant Dekeyser zich in voor een veilig en leefbaar Vlaams-Brabant. De provincie heeft hiervoor nog heel wat in petto.

Tijdens de uitreiking ontvingen twintig scholen een prijs. In deze scholenrangschikking sleept basisschool De Suikerspin Grimde uit Tienen de eerste prijs in de wacht, de tweede werd De Springveer uit Alsemberg en de derde prijs ging naar Een school om van te dromen uit Tremelo.

Dertig individuele winnaars werden eveneens in de bloemetjes gezet en kregen allen een geschenkenpakket.

De winnaar is Simon Gelin, leerling van de Gemeentelijke Basisschool De Zandloper uit Wommersom (Linter) en neemt een prachtige mountainbike en een verrassingspakket mee naar huis. De tweede plaats is behaald door Nicodème Leroux van de Gemeentelijke basisschool Wegwijzer uit Ruisbroek en de derde plaats gaat naar Toby Tits van de basisschool De Suikerspin uit Tienen. Beiden krijgen eveneens een mountainbike cadeau.

En nu op naar de Provinciale wedstrijd verkeersveiligheid voor scholen 2010, waar men al volop mee bezig is.

www.vlaamsbrabant.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2009
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief