HALLE - 2000 nieuwe bomen in het Kapittel

C21

HALLE - 2000 nieuwe bomen in het Kapittel

Halle_boomplant_natuurpunt
 

Natuurpunt Halle en heel wat jeugdverenigingen en jongeren uit het buurthuis Windmoleken hebben vanmorgen een bos aangeplant ter grootte van 1 ha op de grens van Halle en Dworp aan het Kapittel op de hoek met de Fazantenstraat. Het bos is gelegen naast het bosreservaat in Halle. In totaal werden op het uniek stukje natuur, zo’n 2000 bomen in de grond gestopt.

Johan Merckx van Natuurpunt Halle: ‘We kozen voor zomereik  en voor de vochtige gedeelten voor es, linde, kerselaar en haagbeuk. Deze soorten dienen voor de humusvorming”
“ Deze bomen worden in groepen geplaatst”, vult houtvester Jean Pierre aan.  Dit maakt het mogelijk om op termijn ook grotere bomen van deze soort te bekomen. We zitten hier net naast het reserevaat en de vogels zullen kunnen genieten van de kersen. Dit is een schitterend gebied met de Kapittelbeek en twee poelen. Hier hebben padden en kikkers het naar hun zin.
De beplanting zal gebeuren in twee keer. Waar vroeger de populieren stonden komt volgend jaar het tweede deel, dus nog eens een hectare bos bij.

In totaal staken een 40-tal jongeren de handen uit de mouwen tijdens de boomplantingsactie. “Wij zijn bijzonder tevreden dat we, ondanks de examens, nog zoveel enthousiaste jongeren konden warm maken om de bomen te planten.”, besluit Johan Merckx. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief