Probeerpakket met maandabonnement van De Lijn nu beschikbaar voor alle Vlaamse gemeenten

C21

Probeerpakket met maandabonnement van De Lijn nu beschikbaar voor alle Vlaamse gemeenten

Schermafbeelding_2022-09-28_om_21
 

 

Na een succesvolle pilootfase in Heist-op-den-Berg, Lier, Diest en Mechelen maakt De Lijn haar probeerpakket nu beschikbaar voor heel Vlaanderen. Gemeenten die erop intekenen geven burgers die naar of binnen hun gemeente verhuizen de mogelijkheid om duurzame alternatieven voor hun verplaatsingen uit te proberen. Hiervoor slaan De Lijn, cambio en Blue-bike de handen ineen

Elk jaar verhuist iets meer dan 9% van de Vlaamse bevolking
Jaarlijks verhuizen ongeveer 600 000 Vlamingen. Dat zijn ruim een half miljoen mensen die hun verplaatsingsgewoonten herbekijken. Het ideale moment dus om de nieuwe buurt slim en duurzaam te verkennen met mobiliteitsalternatieven voor de eigen wagen. Een levensgebeurtenis zoals een verhuis is dus één van de sleutelmomenten waarop mensen echt open staan voor informatie, er zelfs actief naar op zoek gaan en mogelijks hun gedrag veranderen.

Daarom creëerde De Lijn, samen met cambio en Blue-bike een gratis probeerpakket voor nieuwe inwoners. Het concept werd eerst uitgebreid getest in Heist-op-den-Berg, Lier, Diest en Mechelen. Na een positieve evaluatie wordt het concept nu in heel Vlaanderen uitgerold.

Het probeerpakket voor iedereen die naar of binnen een deelnemende gemeente verhuist, omvat een maandabonnement van De Lijn, inclusief een MOBIB-kaart. Verhuizers kunnen dus een hele maand kosteloos reizen met alle bussen en trams van De Lijn. Ook cambio en Blue-bike, duurzame mobiliteitspartners van De Lijn, leveren hun bijdrage. Cambio biedt een kosteloos lidmaatschap voor twee maanden voor zijn deelauto’s. En met het gratis lidmaatschap van Blue-bike kunnen de verhuizers met een deelfiets eropuit trekken. Zowel cambio als Blue-bike rekenen dus enkel de gebruikerskost aan als een auto en/of fiets wordt ontleend. Het probeerpakket kan bovendien voor het hele gezin aangevraagd worden.

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “Via het probeerpakket kunnen mensen kennis maken met de dienstverlening van De Lijn en tegelijk combimobiliteit ontdekken met Blue-bike en cambio.”

Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn: “De Lijn draagt de verduurzaming van het verkeer hoog in het vaandel. Het probeerpakket biedt de kans om mensen te overtuigen zich op een duurzamere manier te verplaatsen en zo mee te bewegen naar minder CO2. Combimobiliteit is hierbij het sleutelwoord.”

Hoe vragen gemeenten dit gratis probeerpakket aan?

De Lijn creëerde een digitale flow die het hele aanvraag-, bestel-, en leverproces van het probeerpakket automatiseert. Deze flow kan in bestaande processen voor een verhuisaangifte geïntegreerd worden, aan het loket en via de website van de gemeente?.

Geïnteresseerde gemeenten kunnen een mail sturen naar dienst.verkoop@delijn.be waarna De Lijn hen alle nodige info zal bezorgen om de ontwikkelde flow te integreren in hun gemeenteprocessen.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 09 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 09 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022

archief