ASSE / DILBEEK / HALLE / NINOVE - Een Oscar voor Emily met Jo De Meyere en Leah Thys

C21

ASSE / DILBEEK / HALLE / NINOVE - Een Oscar voor Emily met Jo De Meyere en Leah Thys

Editiepajot_asse-dilbeek-halle-ninove_een_oscar_for_emily
Jo De Meyere - Leah Thys en Guillaume Devos
 

Het langverwachte toneelstuk Een Oscar voor Emily met Jo De Meyere en Leah Thys ging in première in het Antwerps Fakkeltheater. Na Antwerpen gaat het toneelstuk, al jaren een succes in Duitsland, op tour langs de Vlaamse zalen. Er worden ruim 60 voorstellingen gegeven. In het Pajottenland is het toneelstuk te zien in Dilbeek op 8 november om 14 uur, in Ninove op 15 november om 15 uur, in Asse op 20 november om 20.30 uur en in Halle op 22 december om 20.30 uur telkens in het plaatselijk CC.

 

De voorstelling is van de hand van Folker Bohnet en Alexander Alexy en wordt voor het eerst in Vlaanderen op de planken gebracht.

 

Het is een geweldig stuk over twee acteurs aan het eind van hun carrière en aan de vooravond van de oscaruitreiking.

 

Emily en Henry zijn twee oudere acteurs en 45 jaar getrouwd. In hun bescheiden appartement in de buitenwijk van Los Angeles bereiden ze zich voor op de nacht der nachten, namelijk de jaarlijkse Oscaruitreiking. Beiden hopen op een passende erkenning voor hun werk, namelijk een oeuvreprijs.

 

Ze brengen de dag van de uitreiking dan ook heel zenuwachtig door, ze halen herinneringen op, ze citeren Shakespeare en Goethe en discussiëren over hun garderobe. Tot Jeff verschijnt, gespeeld door Guillaume Devos, die voor een mobiele lunchservice werkt en hen hun maaltijden brengt. Voor Emily en Henry is hij  de ideale toeschouwer voor al hun verhalen. Maar de jonge Jeff blijkt meer geïnteresseerd  in de verhalen over hun zoon Bill. Al snel komen een paar leugens aan het licht en blijkt Jeff nog een heel bijzondere verrassing in petto te hebben.

 

Een Oscar voor Emily is een mooi, ontroerend, soms grappig en herkenbaar toneelstuk.

 

www.fakkeltheater.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2015
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief