NINOVE - KRASJ presenteert ‘Het kind in u’

C21

NINOVE - KRASJ presenteert ‘Het kind in u’

Griet
Griet organiseert 'Het kind in u'. - Ingezonden foto
 
Griet Menschaert, kunstenaar en redacteur, met roots in Vollezele, nodigde voor de 5 de editie van kunstenparcours KRASJ, zomaar eventjes 30 kunstenaars uit. Zij bedacht het thema ‘Het kind in u’ voor een tentoonstellingsparcours, dat het spontane en impulsieve kind in ieder van ons hoopt aan te spreken. Na een bezoek is uw onbevangen maar ook uw onbevreesde blik op de wereld ge(her-)activeerd.
 
 
Driemaal is scheepsrecht, en dat geldt zeker voor KRASJ. Het parcours actuele kunsten in Ninove zag zijn 5de editie twee keer gecanceld, omwille van de coronamiserie, maar in de Belgische paasvakantie gaat het eindelijk door. De tentoonstelling loopt van 3 tot en met 18 april in Ninove.
 
KRASJ vindt plaats op 7 bijzondere locaties in het centrum van Ninove. Veel kunstenaars maakten nieuw werk voor de gelegenheid. In de oude maalderij op de Denderkaai gaat de ‘duivenkapel’ van John Rausenberger in confrontatie met de coronacollages ’Kapellen’ van Benjamin Verdonck, en in de Koepoort vervlechten de erotische gedichten van Bodé Owa zich met het slangenwezen van Koenraad Tinel uit Vollezele.
 
Voor de Ninovieters wordt KRASJ de eerste gelegenheid om de nieuwe culturele hotspot ‘Liberale Kring’ te ontdekken, met nu onder andere tientallen meters traptekeningen van Rosalie en haar dochter Galathea van Waeyenberghe en de ‘droomwereld’ van Veroniek Van Samang. Maar evengoed is KRASJ de laatste kans om nog eens rond te dwalen in het legendarische ‘Café Passage’, dat een tijdelijk onderkomen biedt aan onder meer cartoons van Kamagurka, tekeningen van Randall Casaer en collages van Sylvia Sourinho (met Ninoofse roots).
 
KRASJ5 (‘Het kind in u’) toont daarnaast werk van Joost en Frits Jansen, Sas Schilten, Ignace Cami, Rebecca Horn, Kelechi Bosco, Wim Adriaenssens uit Vollezele, Warre Mulder, Renato Nicolodi, Griet Menschaert, Koenraad De Smet, Marijke Van Warmerdam, Gülsün Karamustafa, Alexandra Cool ook al uit Vollezele, Frank & Robbert / Robbert & Frank, Sarah Vanhee, Tintin Wulia, Alvin Arthur en Sunjoo Lee.
 
Tickets

Reserveer hier je gratis tickets: https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=110678# 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 24 nov 2021

archief