NINOVE - AAP, een verrassende groepsexpo met Actuele Kunsten

C21

NINOVE - AAP, een verrassende groepsexpo met Actuele Kunsten

Affiche_met__jaartal
Het Actueel Art Platform (A.A.P.) van de Kunst- en Cultuurraad Ninove organiseert ‘AAP’, een verrassende groepsexpo met actuele kunst in de ruimste zin van het woord. Een omvangrijk palet van kunstenaars uit verschillende Vlaamse steden en Brussel met differente nationaliteiten, uiteenlopende genres en bijzondere mediums, werden uitgenodigd hun meest actuele werk te tonen in het mooi gerenoveerd erfgoed ‘Cultuurhuis Liberale Kring’, Dreefstraat 16 9400 Ninove van vrijdag 25 augustus tot en met zondag 3 september 2023, alle dagen van 14 tot 18 uur.
 
AAP, gecureerd door Hilde NIJS en Ben Benaouisse brengt een boeiende collectie actuele kunst samen met werk van o.a. Magda Amarioarei, Jens Anseel, Ginette Aerens, Boukhzar Aziz, Toon Baro, Nicolas Baeyens,  Ben Benaouisse, Nel Bonte, Ronny Broeckx, Geert Carlu, Christel De Coninck, Cris Delesco, Claude Dendauw, Francis Denys, Stijn De Pourcq, Soetkin Eloy, Hadrien Loumaye, Roeland Nieuwborg, Hilde NIJS, Luk Tas, Philippe Tonnard, Leen Van Tichelen, Aäron Willem…
 
Het thema/ontwerp van deze werken belicht differente onderwerpen gesitueerd onder meer in de huidige actualiteit of bepaalde hedendaagse uitdagingen in de kunsten maar ook relevante vrije expressies, nieuwe werken net uit het atelier, een onafgewerkt beeldend werk dat getest moet worden. Kortom, ‘Actueel’ in zijn breedst mogelijke context…
 
Henri Evenepoel, Schepen van Cultuur, opent feestelijk de expo met aansluitende receptie op vrijdag 25 augustus 2023 om 20 uur.
 
Kunst maakt een stad aantrekkelijk en voor vele mensen zijn Kunst en Cultuur synoniem voor iets waarmee men vertrouwd is, gevrijwaard van risico. Dat geeft een geborgen  gevoel en het is absoluut goed om te koesteren, bewaren, conserveren, ontsluiten en vermarkten van gevestigde waarden. Maar Kunst moet ook ruimte bieden voor innovatie en debat. Net zoals in andere steden heeft Ninove oog voor de kunsten van vandaag. Met ‘A.A.P., Actueel Art Platform’ kiest Kunst- en Cultuurraad Ninove ook voor een kunst die leeft in het heden en kijkt naar de toekomst. Actuele Kunst met kunstenaars/artiesten die minder voorspelbaar zijn, meer experimenteel, avontuurlijk, met meer dynamiek, innovatiever, in ontwikkeling zijnde, met humor maar ook moeilijk engagement met fricties en geen spanningen ontwijkend, met meer debat en maatschappijkritisch; dat maakt kunst boeiend en injecteert zo meer zuurstof in het kunstenbeleid en de openbare en private gebouwen van de stad.
 
A.A.P. organiseerde eerder al in 2022 de expo ‘ARTCuMuL, happening voor Correlerende Kunsten’, die kon rekenen op een ruime belangstelling. Met de expo ‘AAP’ hoopt men dit succes te evenaren, ondanks de vakantie. M.m.w. van de Dienst Cultuur en het Cultuurforum. De toegang is gratis.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief