Urbanus gaat nog een laatste show in mekaar steken en dan stopt het

C21

Urbanus gaat nog een laatste show in mekaar steken en dan stopt het

Editie_galmaarden_urbanus_1__kopie_
Er was taart voor Urbanus.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_urbanus_2__kopie_
Urbanus gaf meer uitleg. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_urbanus_3__kopie_
Nu al een taart voor zijn 75 ste verjaardag.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_urbanus_4__kopie_
Urbanus.- Foto Marc Colpaert
 
Urbanus uit Tollembeek wordt op vrijdag 7 juni 75 jaar oud en had belangrijk nieuws voor de wereld. De komiek gaat vanaf februari 2025 van start met zijn laatste tournee in Vlaanderen en Nederland en dan is het gedaan. "Ne mens weet niet of ik binnen enkele jaren nog wel stem genoeg zal hebben om te zingen", lacht Urbanus. Eerst toert hij nog tot eind juni van dit jaar rond met zijn show ‘Bis Bis Bis’. 
 
Urbanus, die geboren werd als Urbain Joseph Servranckx in Sint-Gertrudis-Pede op 7 juni 1949 is een Belgische komiek, cabaretier, zanger, gitarist, stripauteur, acteur, kortom een creatieve duizendpoot en iedere en kent hem. Urbanus geniet sinds 1974 een enorme populariteit in zowel Vlaanderen als Nederland. Alhoewel hij vooral bekend staat als komiek, werden ook zijn liedjes bekende hits, wie kent er nu niet de liedjes Bakske vol met stro, waar de pastoor van Tollembeek absoluut niet blij mee was, of  Madammen met een bontjas. 
 
Hij speelde ook de hoofdrol in enkele films zoals Hector (1987) en Koko Flanel (1990), in die tijd de grootste Vlaamse kaskrakers in de bioscoop. Urbanus is ook een productief scenarist van stripverhalen, zoals zijn eigen vedettestrip Urbanus en de series De Geverniste Vernepelingskes, Plankgas en Plastronneke en Mieleke Melleke Mol.
 
 

“Vanaf februari 2025 zal ik nog van start gaan met mijn laatste show  in Vlaanderen en in Nederland, maar die kan wel enkele jaren duren. Ik denk drie jaar en dan ben ik 78 en ik weet vandaag niet hoe goed ik mij dan nog ga voelen. Of ik er dan nog goed zal uitzien trek ik mij niet aan, ik zag er op mijn 40 ste al 70 uit ", grapt Urbanus.  In de vakantiemaanden trekt hij nog met Urbanus en de Fanfaar op stap langs de festivals voor een tiental optredens. Nadien begint hij te schrijven aan zijn nieuwe schow, die zal de naam meeekrijgen, the Bes Tof.  "Ik ga in al mijn oeroude shows op zoek naar grappen die ik kan herwerken tot iets actueels. Ik hoop dat ik nog genoeg materiaal kan vinden om een hele show te vullen. En moest dat niet lukken dan ga ik gewoon wat trager spreken", lacht Urbanus.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jul 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 jun 2024

archief