Marieke blaast 108 kaarsjes uit in Domein Castelmolen in Ninove

C21

Marieke blaast 108 kaarsjes uit in Domein Castelmolen in Ninove

Editie_galmaarden_marie_dauwe_4__kopie_
Marieke werd 108 jaar.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_marie_dauwe_2__kopie_
Marieke samen met haar familie.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_marie_dauwe_3__kopie_
Marieke met familie en personeel van Castelmolen.- Foto Marc Colpaert
 
Marieke Dauwe is zopas 108 jaar oud geworden en staat daarmee in de top tien van oudste mensen in Vlaanderen. Een geheim waarom ze zo oud mocht worden heeft ze niet, af en toe een goed wijntje drinken en de goede genen hebben, liggen aan de oorzaak van deze gezegende leeftijd.
 
Marieke leefde een groot deel van haar leven in Molenbeek, waar ze boven een viswinkel woonde, ze trouwde met Albert Wein maar moest deze al afgeven in 1962. In het jaar 1970 kwam Marieke naar Galmaarden wonen, waar ze tot als ze 100 jaar werd in haar huisje zou blijven wonen. Nadien trok ze naar Domein Castelmolen in Ninove, waar ze vandaag nog steeds geniet van haar oude dag, samen met haar zus Palmyre die ook al 99 jaar jong is.   
Voor de verjaardag van Marieke kreeg ze van Domein Castelmolen een taart aangeboden en dat is altijd een goede wqqk. De taart stond nog maar eventjes voor Marieke of ze wilde er al even van proeven en zat met haar vingers in de lekkere slagroom. Even later kregen Marieke en de familie allemaal een stukje taart. Het geheim van Marieke om zo oud te worden weet ze zelf ook niet. Ze drinkt wel graag een wit wijntje en vroeger ook wel eens een biertje. Ze zal de goede genen hebben om zo oud te worden zo vertellen de familieleden ons. Wij hebben in ieder geval aan Marieke belooft dat we volgend jaar zullen terugkomen. Van harte proficiat.
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 11 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 sep 2024

archief