Wandelnetwerk Pajottenland: Peters en meters gezocht!

C21

Wandelnetwerk Pajottenland: Peters en meters gezocht!

Editiepajot-ingezonden-wandelnetwerk-pajottenland-23042014
ingezonden
 

In juni openen Toerisme Vlaams-Brabant, het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei en Toerisme Oost-Vlaanderen het vernieuwde, uitgebreide Wandelnetwerk Pajottenland.

Het wandelnetwerk zal zich dan uitstrekken over de gemeenten Lennik, Pepingen, Gooik, Herne, Galmaarden, Bever, Ninove, Geraardsbergen, Roosdaal, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw en Halle. De uitbreiding van het wandelnetwerk toont zich nu al in het landschap vermits we reeds van start gingen met het plaatsen van de bewegwijzering.

Om de wandelaars op het wandelnetwerk op het juiste spoor te houden is het noodzakelijk om deze bewegwijzering op regelmatige basis te controleren. Hiervoor doet Toerisme Vlaams-Brabant  beroep op peters en meters, vrijwilligers die regelmatig controles op het wandelnetwerk uitvoeren. Op basis van de meldingen die zij maken voeren wij onderhoud uit en zijn wij in staat de bewegwijzering van het wandelnetwerk het hele jaar door in goede staat te houden.

Om de controles uit de voeren, ontvangen onze peters en meters kaartmateriaal van de te controleren routes en fiches om opmerkingen te noteren. Eén keer per jaar zetten wij onze meters en peters in de bloemetjes op onze Peter- en Meterdag die doorgaat in september.

Om een actieve peter- en meterwerking te kunnen uitbouwen voor het Wandelnetwerk Pajottenland zijn wij momenteel op zoek naar nieuwe vrijwilligers die dit engagement willen aangaan.

Geïnteresseerden geven ons best een seintje via: routecontrole@vlaamsbrabant.be of 016 26 77 96. Meer info over onze peter- en meterwerking is ook te vinden op onze website via volgende link: www.toerismevlaamsbrabant.be/routecontrole

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2014
Jacky Delcour
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief