GBERGEN / GALMAARDEN - Is de voetweg afgesloten?

C21

GBERGEN / GALMAARDEN - Is de voetweg afgesloten?

Editiepajot_galmaarden_wandelweg_foot_marc_colpaert__kopie_
Armand bij de terecht afgesloten voetweg. - Foto © Marc Colpaert
 

Armand Matthijs uit Geraardsbergen is een verwoed wandelaar en trok ten strijde tegen het onwettig afsluiten van een voetweg op de grens van Galmaarden en Waarbeke. Maar werd deze wel onrechtmatig afgesloten, u komt het te weten als u verder leest.

Armand stelde vast dat de doorgang aan buurtweg 11 tussen de Wallestraat Waarbeke (ter hoogte van de Hoogstraat Galmaarden) en Meidries, Galmaarden(bij Heirbaan) nog moeilijk begaanbaar was door overgroeiende haag aan de oostkant. Op het einde van de voetweg was er zelfs een draad gespannen en er stond een bordje ‘Privé’ op, dit was dus een afgesloten buurtweg.

Buurtbewoners maakten me duidelijk dat deze ‘Bruylandweg’ (naam van aangrenzende vroegere eigenaar) er altijd al geweest is en, voor de mensen van de Heirbaan de kortste weg vormde naar Galmaarden (school, kerk, station...). Zij vertellen me ook dat de buurtweg op Geraardsbergs grondgebied gedeeltelijk werd geasfalteerd (door bestuur burgemeester Cardoen van Galmaarden) als dienst aan zijn dorpsbewoners.

Ondanks mijn tussenkomsten bij de stad en de Gouverneur werd er blijkbaar geen actie ondernomen om de buurtweg toegankelijk en begaanbaar te houden. Wij gingen dan ook even op onderzoek uit. Eerste vaststelling volgens de gemeente Geraardsbergen ligt de voetweg niet op hun grond, tweede vaststelling de gemeente Galmaarden vertelde dat de voetweg ook op hun grondgebied niet lag. Na controle via het kadaster bleek dat de stad Geraardsbergen het bij het rechte eind had en de voetweg op Galmaarden ligt. Nog spannender werd het toen wij een gesprek hadden met de eigenaar van de grond, die anoniem wenst te blijken. “Er is hier gewoon geen sprake van een voetweg, misschien gingen de mensen hier jaren geleden door de velden naar de Hoogstraat maar er is geen sprake van een officiële voetweg, ik heb dan ook het volste recht om deze af te sluiten want mijn grond loopt zelfs nog een stuk verder dan deze zogezegde voetweg.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief