TOLLEMBEEK - Help hen om molenstenen te kopen

TOLLEMBEEK - Help hen om molenstenen te kopen

Editiepajot_galmaarden_flietermolen__kopie_
Julian doet een warme oproep voor molenstenen te kunnen aankopen. - Foto Marc Colpaert
 

De mensen achter het project van de Flietermolen in Tollembeek hebben nog een tiental dagen de tijd om genoeg geld bij mekaar te krijgen om twee nieuwe molenstenen aan te kopen. Ze willen de som van 6.600 euro bij mekaar krijgen door middel van een crowdfundingcampagne.
De Flietermolen gelegen in de Flieterkouter in Tollembeek is een coöperatie die dicht bij de plaatselijke bevolking staat. Het is een plek waar boeren, molenaars, bakkers en gezinnen samen komen om hun gemeenschappelijk doel te realiseren: eerlijk, gezond en lokaal brood aanbieden aan de mensen. Sinds kort verkoopt de Flietermolen witte tarwe- en speltbloem, maar ze willen in de toekomst ook graag volkorenmeel aanbieden. Daarvoor zijn er echter twee nieuwe molenstenen nodig. In een ambachtelijke molen - die meer dan 200 jaar oud is - zoals de Flietermolen, mag volkorenmeel niet ontbreken. Hiervoor zijn echter twee grote maalstenen nodig die de volledige graankorrel kunnen vermalen. De maalstenen die de nieuwe eigenaar van de Flietermolen erfde, bleken echter ongeschikt te zijn en moeten volledig worden vervangen. "Daarnaast is ook een nieuwe silo nodig en een technische aansluiting om de maalstenen op gang te krijgen. Een flinke investering van ongeveer 10.000 euro waar we de hulp van de mensen voor nodig hebben! Help ons om 6.600 euro op te halen via onze crowdfundingcampagne", vraagt Julian Still eigenaar en bezieler achter het project Flietermolen.
Vandaag werd er al 3.815 euro opgehaald via de crowdfundingcampagne en ze hebben nog een tiental dagen om het volledig bedrag binnen te halen. "Met de steun van onze mensen kunnen wij de Flietermolen verder uitbouwen en naast witte bloem ook volkorenmeel aanbieden", verzekerde Julian. Je kan meer details vinden over het project en een promofilmpje vinden op: www.growfunding.be/flietermolen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 03 dec 2018
Jimmy Godaert | 29 nov 2018

archief