GERAARDSBERGEN / NINOVE - Logo Dender vzw beloont rookvrije klassen met filmvoorstelling

GERAARDSBERGEN / NINOVE - Logo Dender vzw beloont rookvrije klassen met filmvoorstelling

Unknown

In oktober 2017 gingen 61 klassen uit secundaire scholen in de regio de uitdaging aan om 6 maanden lang minstens voor 90% rookvrij te blijven. Bij het derde en laatste registratiemoment bleek 100% van de deelnemende klassen te voldoen aan deze norm.

 

Op 31 mei 2018, Werelddag zonder Tabak, beloonde Logo Dender vzw klas 1Lat van Koninklijk Lyceum Aalst, klassen OBS A en OBS B van IBSO De Horizon Aalst, klassen 1Ba en 1Bb van Heilig Harten Ninove en klas 2STEM van Sint-Catharinacollege Geraardsbergen met een feestelijke prijsuitreiking.

 

Naast felicitaties van waarnemend burgemeester Karim Van Overmeire (Aalst), burgemeester Tania De Jonge (Ninove), schepen Wouter Vande Winkel (Ninove) en schepen David Larmuseau (Geraardbergen) kregen de leerlingen heel wat leuke gadgets én een officieel diploma mee naar huis. Daarnaast konden ze genieten van een filmvoorstelling in cinéma Palace in Aalst. De deelnemende klassen uit Zele en Geraardsbergen worden op een later tijdstip in de bloemetjes gezet. De prijzen voor alle deelnemende klassen werden mede gefinancierd door de respectievelijke stads- en gemeentebesturen.

 

De 'Wedstrijd Rookvrije klassen' is een bewustmakingscampagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven in samenwerking met Logo Dender vzw voor de eerste graad van het secundair onderwijs. Met de campagne hoopt Logo Dender vzw de deelnemende scholen te inspireren om rond tabakspreventie aan de slag te gaan en werk te maken van een gezondheidsbeleid in de school.

 

Lancering ‘Generatie rookvrij’

Op de Werelddag zonder Tabak werd ook de nieuwe campagne ‘Generatie Rookvrij’ gelanceerd. Een initiatief van o.a. Kom op Tegen Kanker met als doel rookvrije omgevingen te creëren, vooral daar waar veel kinderen en jongeren komen, om zo onze toekomstige

 

generatie te beschermen tegen tabak en tabaksverslaving. Want zien roken, doet roken. Met een ludieke actie ‘Liever bellen blazen dan rook’, schaarden de aanwezigen van de prijsuitreiking zich alvast achter Generatie Rookvrij!

 

 

Meer informatie over deze nieuwe campagne is te vinden in het persdossier via: https://www.kanker.be/sites/default/files/persdossier_nl.pdf.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2018
Jacky Delcour
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 13 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief