GO! Atheneum GERAARDSBERGEN koploper in traject duaal leren

C21

GO! Atheneum GERAARDSBERGEN koploper in traject duaal leren

Jim_0625
 

Dit weekend verscheen het nog in de nationale pers: het aantal leerlingen dat kiest voor duaal leren dit schooljaar is ruim verdubbeld. In het GO! Atheneum Geraardsbergen besefte de directie vorig jaar al dat de toekomst van leerlingen op de arbeidsmarkt enkel verzekerd kon worden door meer praktijkervaring op te doen en dus is dit het tweede schooljaar op rij dat leerlingen de schoolbanken en de arbeidsvloer kunnen combineren.

 

“Vorig schooljaar konden jongeren bij ons binnen de opleiding Elektrische Installaties in het vijfde jaar kiezen voor het traject duaal leren. Gezien dit een groot succes was, hebben we dit schooljaar de lijn doorgetrokken en het duaal leren ook opgestart in het zesde jaar Elektrische Installaties en het zevende jaar Gebouwenautomatisatie. De combinatie van theorielessen op school en de praktijk op de werkvloer is uitstekend samenspel: het geeft onze leerlingen de kans om met de nieuwste technieken te leren werken, maar vooral om alle opgedane kennis toe te passen in een realistische context. De ervaring die ze verzamelen door mee te draaien in een bedrijf, is van onschatbare waarde en is onmogelijk na te bootsen in een praktijklokaal. Momenteel is meer dan de helft van de leerlingen uit deze richtingen aan de slag via het systeem van duaal leren, een schot in de roos”, aldus directeur Brecht Persoons.

 

Dat niet elke leerling klaar is om de stap richting arbeidsmarkt te zetten, beseffen ze in het GO! Atheneum Geraardsbergen maar al te goed. Leerlingen die in het traject van duaal leren wensen in te stappen, moeten eerst een bepaalde procedure doorlopen. “Alvorens leerlingen kunnen deelnemen, worden ze getest op kennis en attitude. Aan de hand van deze screening bepalen we of een leerling arbeidsrijp is of niet. Nadien volgt er een kick-off waarbij de leerlingen kennis kunnen maken met kandidaat-bedrijven. Ze moeten als het ware solliciteren voor een plekje vooraleer elke leerling aan een bedrijf gekoppeld wordt. Dit hele proces maakt dat de begeleiding van de leerlingen zeer intensief is, maar zorgt er ook voor dat we kunnen samenwerken met grote regionale bedrijven zoals Luc De Jonge, BK Technics, BEPC en bijvoorbeeld Elektro-Klima. In totaal hebben we een partnerschap met 8 grote bedrijven, zodat er voor elk leerlingenprofiel een passende match is”, verduidelijkt trajectbegeleidster Liesbeth Venneman.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 nov 2024

archief