GALMAARDEN / GERAARDSBERGEN - Meester Wim verkoopt nu elke vrijdag, zaterdag en zondag smoutebollen zelfs met choco

GALMAARDEN / GERAARDSBERGEN - Meester Wim verkoopt nu elke vrijdag, zaterdag en zondag smoutebollen zelfs met choco

A_editie_colpaert_galmaarden_smoutebollen_1__kopie_
Meester Wim en zijn vrienden verkopen allerlei lekkers. - Foto Marc Colpaert
 
Wie vanaf heden op vrijdag goesting heeft op een paar lekkere smoutebollen kan daarvoor terecht op het Marktplein in Galmaarden en op het Moerbekeplein in Geraardsbergen. Meester Wim staat er met een kraam samen met zijn vrienden Valere en Victor, er zijn ook churros en wafels te verkrijgen.
Wim Vidts, leerkracht in het Sint-Catharinacollege in Galmaarden heeft een nieuwe uitdaging gevonden naast zijn job als leerkracht in het lager onderwijs. Sinds enkele jaren kan men Wim al vinden op tal van kermissen waar hij met een eigen standje - grote draaiende theecopjes - te vinden is. Hij had echter nog wat tijd overen via vrienden van de kermis, Valere Laimez uit Hasselt en Victor De Bruyne uit Antwerpen hebben ze sinds kort een kraampje waar ze ondermeer lekkere smoutebollen in verkopen. "Blijkbaar zijn de mensen van het Pajottenland en omstreken echte liefhebbers van smoutebollen en dat merken wij heel hard", begint Wim zijn verhaal. Als test gingen ze enkele dagen smoutebollen verkopen in Geraardsbergen en dat viel heel goed mee. Om een hoge kwaliteit aan te bieden maken ze gebruik van een heel oud recept van de familie van Victor. "Al vijf generaties lang wordt dit recept doorgegeven in onze familie. Dit recept zorgt ervoor dat de smoutebollen krokant zijn en zeker niet te lang op uw maag liggen. Hoe dat komt ga ik natuurlijk niet vertellen", lacht Victor.
Zodoende opende Wim, samen met Victor en Valere hun smoutebollen kraam op het Marktplein van Galmaarden en het was dadelijk aanschuiven geblazen. Vanaf nu zijn ze er elke vrijdagnamiddag tussen 14 en 21 uur te vinden, op zaterdag en zondag staan ze enkele kilometers verder op het Moerbekeplein, telkens in de namiddag. En wie zich eens wil laten gaan we hebben ook smoutebollen met warme choco, een ware delicatesse", besluit Wim. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020
Marc Colpaert | 20 jul 2020

archief