GALMAARDEN - Geen huisbezoeken tijdens de coronacrisis maar Groep BG blijft niet bij de pakken zitten

GALMAARDEN - Geen huisbezoeken tijdens de coronacrisis maar Groep BG blijft niet bij de pakken zitten

A_foto_voor_geert__kopie_
Groep BG de kantoren zijn dicht maar achter de schermen wordt naarstig verder gewerkt. - Foto Marc Colpaert
 
Al meer dan 3 weken is het niet meer mogelijk om te koop gestelde huizen nog te gaan bezichtigen ter plaatse. Wij vroegen aan het immokantoor Groep BG uit Galmaarden en met een vestiging in Geraardsbergen naar een reactie. Sinds de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen en vooral sinds de lockdown light (vanaf 18 maart 2020) zijn hun kantoren te Galmaarden en Geraardsbergen verplicht gesloten, mogen ze geen te huur of te koop aangeboden panden bezichtigen met kandidaat-kopers of kandidaat-huurders en mogen ze geen schattingen (op locatie) uitvoeren,… kortom: ze kunnen enkel lopende transacties afhandelen (vb. opmaak van verkoopovereenkomsten van panden die reeds voor de lockdown light verkocht waren, opmaak huurovereenkomsten van panden die reeds voor de lockdown light verhuurd waren, behandelen van dossiers voor panden waarvan de eigenaars ons de verkoop of verhuur reeds voor de lockdown toevertrouwd hadden). Een gedeelte van deze administratie verloopt via de post, via e-mail, via het platform om documenten elektronisch te ondertekenen. "Wij zijn van mening dat de door de overheid getroffen maatregelen noodzakelijk en van prioritair belang zijn om de gezondheid van onze klanten, hun vrienden, hun families en van ons zelf te beschermen", begint zaakvoerder Geert Broodcoorens.
Uiteraard trachten ze hun klanten én potentiële klanten zoveel mogelijk telefonisch en via e-mail te woord te staan. Ze staan aldus zeker niet stil, maar echt werken zoals vroeger is nu even niet mogelijk. "We ervaren namelijk dat zowel kandidaat-kopers en kandidaat-huurders als personen die zelf onroerend goed te koop of te huur wensen aan te bieden, massaal contact blijven opnemen om zich te informeren. We hebben nu reeds een lange lijst van kandidaat-kopers en kandidaat-huurders die, zodra dit opnieuw mogelijk en veilig is, wensen over te gaan tot een plaatsbezoek", vertelde Katrien Broodcoorens. Uiteraard ligt deze activiteit momenteel stil. Het is ook niet meer dan normaal dat kandidaat-kopers en kandidaat-huurders een goed willen ‘zien’ om een oordeel te vellen, in te schatten welke werken er eventueel moeten gebeuren, de sfeer op te snuiven,… dit is wel essentieel bij de aankoop van een woning.
"Ons inziens hebben een vrij grote groep kandidaat-kopers en kandidaat-huurders nu iets meer tijd dan gewoonlijk om de mogelijkheden op de huizenmarkt na te gaan en zich te informeren.
Hetzelfde geldt aan de zijde van de potentiële verkopers en verhuurders, verscheidene opdrachtgevers gaven ons te kennen dat we na de lockdown light mogen starten met de verkoop of verhuur van hun pand. Hiertoe kunnen we, in de mate van wat toegelaten is, al een aantal voorbereidingen treffen teneinde in een vlotte start te voorzien", legt Katrien verder uit.
Ingevolge de bestendige wisselwerking met onze opdrachtgevers, potentiële opdrachtgevers, kandidaat-kopers en kandidaat-huurders en mede door de gunstige rente vermoeden wij sterk dat de markt na de lockdown spoedig een doorstart zal nemen (enerzijds meer aanbod, anderzijds een ‘opgestapelde’ vraag). Uit hun contacten met kandidaat-kopers in de afgelopen weken blijkt ook dat men vastgoed nog steeds en zelfs des te meer als de beste investering blijft zien.
 
Op dit ogenblik verkeren we aldus in een vervelende, noodzakelijke situatie (kosten die blijven doorlopen, beperkte return aangezien wij enkel lopende zaken effectief kunnen afhandelen). Het belangrijkste is evenwel dat we er allen samen goed en gezond doorkomen en alle partijen elkaar na deze (tijdelijke) coronacrisis opnieuw kunnen ontmoeten. De vastgoedmarkt toonde zich in het verleden veerkrachtig, we zijn ervan overtuigd dat deze veerkracht opnieuw zal aangetoond worden na de coronacrisis", besluit Geert van Groep BG. Meer informatie is te vinden op: https://groep-bg.be/nl/
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief