Lokale besturen NINOVE en GERAARDSBERGEN werken samen voor aanbod beschermingsmateriaal

Lokale besturen NINOVE en GERAARDSBERGEN werken samen voor aanbod beschermingsmateriaal

94133158_2932149273539278_4764986505166848000_n
 

Ninove en Geraardsbergen slaan de handen in elkaar voor het maken van stoffen mondmaskers en schorten voor de zorgverleners binnen de eerstelijnszone Dender-Zuid.

 

Het gaat hier om een unieke samenwerking tussen (medewerkers van) lokale besturen, medewerkers van sociale werkplaatsen, vrijwilligers en lokale ondernemers. De maskers en schorten worden vervaardigd volgens een patroon dat is goedgekeurd door de FOD Volksgezondheid.

 

Materiaal voor secundaire zorgsector

Zorgverleners uit de secundaire zorgsector (poetshulp, maaltijdbezorgers, kinderdagverblijven, scholen,…) beschikken niet altijd over voldoende beschermingsmateriaal zoals mondmaskers, schorten en handschoenen. Geraardsbergen en Ninove wilden daar graag te hulp schieten.

 

Geraardsbergen startte al een aantal weken geleden met de productie. Zij kunnen hiervoor rekenen op 40-tal vrijwilligers van het lokaal bestuur, zorginstellingen, ziekenhuis en gezondheidszorg-professionals. Ook Ninove wilde graag zelf mondmaskers en schorten produceren, en ging te rade bij de collega’s van Geraardsbergen. Al snel kwam er een samenwerking tot stand, waarbij Geraardsbergen vooral mondmaskers zal produceren, en Ninove vooral schorten. De stad Ninove startte maandag 20 april met een poule van 12 werknemers en 1 vrijwilliger. Iedereen werkt van thuis uit op een eigen machine. Wie geen eigen machine gebruikt een stockmachine van het Hartencollege (afdeling Onderwijslaan). Er werd in Ninove ook samengewerkt met lokale ondernemers. Zo levert Fabrik Unik de stof en begeleidt Treeza Krol de stiksters.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief