Lokale field agent aan de slag in NINOVE en GERAARDSBERGEN

Lokale field agent aan de slag in NINOVE en GERAARDSBERGEN

Covid19_hotline2
 

In het bestrijden van heropflakkeringen van COVID-19 spelen de lokale besturen en de zorgraden met hun netwerk een belangrijke rol. Sinds begin november is er een lokale field agent aan de slag voor de eerstelijnszone Dender-Zuid. De inzet van deze lokale field agent heeft op enkele weken tijd reeds een grote meerwaarde bewezen aan de zone van Ninove en Geraardsbergen!

 

Een field agent is een persoon die wordt opgeleid en tewerkgesteld door het consortium dat verantwoordelijk is voor de centrale Vlaamse contact- en bronopsporing. De zorgraden van elke eerstelijnszone krijgen de mogelijkheid om lokaal een field agent in te zetten. Sinds 2 november werkt Eveline Snellinckx als lokale field agent exclusief voor de eerstelijnszone Dender-Zuid (Ninove-Geraardsbergen).

 

Opdrachten

De lokale field agent wordt ingezet voor verschillende opdrachten die haar worden opgelegd door het lokale COVID 19-team. Een eerste belangrijke opdracht is het uitvoeren van contactopsporing en bronnenonderzoek op lokaal niveau, in nauwe afstemming met het centrale systeem. Eveline legt hierbij de focus op het contacteren van inwoners in kwetsbare situaties. Ze gaat ook op huisbezoek, zodanig ze op een laagdrempelige manier toelichting kan geven bij onder meer de regels rond quarantaine. Op deze manier kan zij direct inspelen op onderliggende problemen of vragen, zoals bijvoorbeeld bij personen die anderstalig zijn, sociaal geïsoleerd zijn, nood hebben aan thuishulp,… Wanneer ze toestemming krijgt van de betrokkene kan ze situaties waar extra ondersteuning nodig blijkt, doorgeven aan o.a. het Meldpunt Kwetsbare Situaties van de OCMW’s.

 

Een tweede grote opdracht betreft de ondersteuning aan residentiële voorzieningen zoals de woonzorgcentra, voorzieningen voor personen met een beperking,… Bij een uitbraak in een voorziening wordt Eveline ingezet om familie en bezoekers telefonisch te contacteren en alle nodige toelichting te geven. Wanneer ze hier op kwetsbare situaties stoot, kan ze deze opvolgen en doorverwijzen naar de juiste kanalen.

 

Tenslotte heeft de field agent een brede en steeds correcte kennis van de regelgeving omtrent het bestrijden van de coronacrisis. Zij wordt dan ook ingezet bij het opleiden van (para)medisch personeel in onze zone, of het sensibiliseren van niet-medisch personeel. Zo zullen alle sociale hulpverleners actief in Ninove en/of Geraardsbergen eerstdaags een digitale opleiding ontvangen, zodanig iedereen verantwoordelijkheid kan opnemen bij het omgaan en ondersteunen van cliënten die in contact komen met de ziekte Covid-19.

 

Burgemeester Tania De Jonge: “We zijn verheugd met de nieuwe fieldagent. We vinden het heel belangrijk dat kwetsbare groepen extra geholpen worden tijdens deze coronacrisis. Dankzij de fieldagent kunnen we hun situaties ook beter opvolgen en toekomstige problemen vermijden. Anderzijds zal de fieldagent ervoor zorgen dat het (para)medisch personeel de juiste opleidingen krijgen en dat het niet-medisch personeel gesensibiliseerd wordt. Met deze versterking kunnen we het coronavirus weer een beetje beter bestrijden.”

 

Callcenter

Het lokale COVID 19-team kreeg het signaal dat de huisartsen telefonisch enorm belast worden door corona gerelateerde vragen. Om hier ondersteuning te bieden, wierf de zorgraad zopas een medewerker aan om de huisartsen te ontlasten op telefonisch vlak. Deze nieuwe medewerker krijgt permanente opleiding en ondersteuning van de lokale field agent.

Op 23 november wordt voor de inwoners van Ninove en Geraardsbergen het lokale telefoonnummer 054 505 909 gelanceerd. Inwoners kunnen op dit telefoonnummer terecht voor allerhande corona gerelateerde vragen:

  • Vragen rond laag risico en hoog risico contacten
  • Vragen rond huisgenoten: mag partner werken? Mogen kinderen naar school?...
  • Vragen rond de corona-app
  • Toekomstige vragen rond vaccinatie

Inwoners die symptomen hebben, moeten wél nog steeds naar hun huisarts bellen!

Het callcenter is een lokaal initiatief va het COVID 19-team, waarbij wordt ingezet op het geven van correcte info én op het zoveel als mogelijk ondersteunen van onze huisartsen.

 

Kader

Ninove en Geraardsbergen vormen territoriaal samen de Eerstelijnszone Dender-Zuid. De eerstelijnszone wordt bestuurd door een zorgraad, een twaalfkoppig team welke is samengesteld uit leden van de beide lokale besturen, welzijnsactoren, zorgactoren en personen met een zorg- en ondersteuningsnood.

 

De zorgraden kregen sinds deze zomer officieel de opdracht van de Vlaamse Regering om lokale besturen bij te staan in o.a. het beheersen van lokale uitbraken van COVID-19. Daarvoor stellen ze een COVID-19-team samen, met daarin een medische expert. Zowel bestuurlijke, medische, psychosociale als preventieve vragen moeten een antwoord krijgen in dit team.

 

Het COVID 19-team pleegt zeer regelmatig overleg zodanig een strakke opvolging van elke casus gegarandeerd is. Het is de verdienste van het COVID 19-team dat er onder meer een lokale field agent actief is in onze eerstelijnszone, de OCMW’s een Meldpunt Kwetsbare Situaties hebben, en er een lokaal callcenter wordt opgestart voor alle corona gerelateerde vragen.

 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2020
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief